Στο αποτέλεσμα των εκλογών αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», λέγοντας ότι άφησε μια αίσθηση πίκρας στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν το περίμενε κανείς. Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης δεν υπήρχε χρόνος για να γίνει ανατροπή.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αν θα είναι ικανή αντιπολίτευση απάντησε πως «το μεγάλο ζήτημα είναι να εντοπιστούν τα προβλήματα, να μπει σε νέα βάση όλη η υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπολίτευση πρέπει να είναι ουσιαστική και αποτελεσματική, γιατί η χώρα κυβερνάται πολύ καλύτερα όταν υπάρχει μια ουσιαστική αντιπολίτευση.

Εκτιμώ ότι όλα θα γίνουν γρήγορα στον ΣΥΡΙΖΑ, ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες, δεν έχει νόημα αν δεν τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες.

Επί τους παρόντος δεν τίθεται θέμα, είναι σαφές ότι δεν αμφισβητείται ο Τσίπρας προς το παρόν. Θα συγκληθούν τα όργανα και θα δούμε τι θα προκύψει».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν εναλλακτικές απάντησε: «Όταν κινείσαι στο πλαίσιο της δημοκρατίας, εναλλακτικές θα πρέπει να υπάρχουν, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο».

Και συμπλήρωσε: «Η άποψή μου είναι ότι το όριο πρέπει να είναι η επόμενη αναμέτρηση. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να σταθούμε με αξιοπρέπεια, εκτιμώ ότι μέχρι τότε πρέπει να έχουν κλείσει τα θέματα και να έχει αρχίσει να φαίνεται η επόμενη ημέρα».

Σε ερώτηση για την κυβέρνηση που ανακοινώθηκε χθες ο κ. Αποστολάκης σχολίασε: «Εκτιμώ ότι είναι μια καλή κυβέρνηση, οι καλύτερες επιλογές που μπορεί να γίνονται, γίνονται για το καλό της χώρας. Βέβαια κάθε κυβέρνηση κρίνεται από το αποτέλεσμα, ελπίζω και εκτιμώ ότι θα πάει καλά. Για όλους μας είναι καλό να πάει καλά η χώρα».