Συνεχίζεται ο εσωκομματικός πόλεμος στην Πλεύση Ελευθερίας της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, έξι μόλις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές. Οι υποψήφιοι που παρακάμφθηκαν από την επικεφαλής του πολιτικού σχηματισμού κατά τη διάρκεια της κατάρτισης της λίστας των ψηφοδελτίων, παραχωρούν αύριο Τρίτη συνέντευξη Τύπου στη μια το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Elia Ermou Athens Hotel, όπως αναφέρουν οι ίδιοι με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας λόγο για «οικτρή αδικία» προσθέτοντας πως είναι «ακόμα εγκλωβισμένοι στα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας» αλλά όχι σε εκλόγιμες πλέον θέσεις.

Τον κύκλο των διαμαρτυριών έχει ανοίξει πρώτη η κ. Όλγα Δάλλα, που στις εκλογές της 21ης Μαΐου είχε αναδειχθεί πρώτη σε ψήφους στον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Όπως είχε γράψει μεταξύ άλλων, «η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια, προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους».

#cancelZoiΠριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία. Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις.Τέλος λοιπόν στην…

Posted by Ολγα Δάλλα on Thursday, June 8, 2023

Ακολούθησε η κ. Μαργαρίτα Καζάκου και η κ. Χρύσα Διαμαντοπούλου, που έκαναν λόγο για «φυτευτούς» ψηφοφόρους στην Πλεύση Ελευθερίας ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής. Κατήγγειλαν μάλιστα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra πως ενώ πριν τις προηγούμενες εκλογές η αντιμετώπιση που είχαν ήταν «καρδούλες, αγκαλιές και γλυκούλα», μετά την απόφασή τους να αποχωρήσουν «δεν μας σηκώνουν τα τηλέφωνα».

Από την πλευρά της η πρώτη σε ψήφους στη Β’ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάιο, κ. Νικολέττα Μπουραζάνη, που επίσης παρακάμφθηκε στη λίστα του ψηφοδελτίου του Ιουνίου, έγραψε ότι «είχα την εντύπωση ότι υποστήριζα μια γυναίκα με αξίες και ηθική, η οποία όμως πράττει ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο, όπως φαίνεται», αφού «παραβλέποντας εντελώς την σταυροδοσία των εκλογών της 21ης Μαΐου, εξέδωσε τις λίστες για τις επόμενες εκλογές, στην ουσία, «διορίζοντας ημέτερους». Αυτές οι πράξεις δεν συνάδουν με αυτά που προασπίζεται η διακήρυξη της Πλεύσης Ελευθερίας, περί δημοκρατίας, αξιοκρατίας, ήθους και δικαιοσύνης».

Ακολούθησε η έντονη διαμαρτυρία της πρώτης σε ψήφους με την Πλεύση Ελευθερίας στην Αχαΐα κ. Μαρία Αλεξίου, το όνομα της οποίας βρέθηκε τώρα στην έκτη θέση. Αναρωτήθηκε μάλιστα δημόσια: «Έχει ο κόουτς φοβικά σύνδρομα; Γιατί αλλάζει μια ομάδα που κερδίζει;». Χρησιμοποίησε δηλαδή, φρασεολογία που επικαλέστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να απαντήσει στις σε βάρος της κατηγορίες.