Την τελευταία συνέντευξη λίγο πριν την λήξη της προεκλογικής περιόδου έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο πρωθυπουργός αρχικά ρωτήθηκε πως ήταν όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου για εκείνον.

«Η μάχη είναι πάντα δύσκολη και όμορφη», είπε και πως θεωρεί ότι την προεκλογική περίοδο μπορεί να επικοινωνήσει όλα όσα έγιναν αλλά και θα γίνουν.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι δεν ακολούθησε την αντιπολίτευση στην τοξικότητα.

Για την υπόθεση Κατρούγκαλου και αν ήταν κρυφή ατζέντα γιατί τον διέγραψε; Ο ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν έχει επιλέξει συνειδητά μια τακτική υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης και μέσα από φόρους και από εισφορές. Σήμερα οι πολίτες θυμούνται τι εισφορές πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ και τι πληρώνουν σήμερα.

Υποστηριξε ότι «ο κ. Κατρούγκαλος απλά αποκάλυψε όλα όσα πιστεύουν πολλοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δομική λύση στην ακρίβεια η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού»

Για τις επιχειρήσεις στον τουρισμό και αν θα δώσει κίνητρα έτσι ώστε να αυξηθούν και οι μισθοί των εργαζομένων ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι για να αυξηθούν οι μισθοί πρέπει οι επιχειρήσεις να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες και έτσι θα έχουν και μεγαλύτερα έσοδα. Μάλιστα υποστήριξε ότι αυτό συμβαίνει στον τουρισμό.

Χαρακτήρισε επίσης δομική λύση στην ακρίβεια την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού η οποία θα έρθει σε συνδυασμό με μόνιμες αυξήσεις στα εισοδήματα και μειώσεις φόρων.

Για τον πρωτογενή τομέα ο πρωθυπουργός είπε ότι τον απασχολεί το θέμα και τόνισε ότι οι ποσότητες που παράγονται είναι περισσότερες. Οι αυξήσεις των τιμών των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα πηγαίνουν στους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς είπε. Μάλιστα υπενθύμισε ότι έχουν ληφθεί μέτρα κατά των ελληνοποιήσεων. Το μέλλον στον πρωτογενή τομέα είναι τα συνεργατικά σχήματα, σημείωσε και υπάρχουν πολλοί παραγωγοί και κτηνοτρόφοι που συνεργάζονται. Οι εξαγωγές μας πάνε από ρεκόρ σε ρεκόρ, είπε.

Μόνο στην Ημαθία και στην Πέλλα έχουμε δώσει σε δυο περιφερειακές ενότητες πάνω από 300 εκατομμύρια, είπε ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Για μένα η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι κάτι στο οποίο θα δώσω μεγάλη έμφαση»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την κατάσταση στην δημόσια υγεία και είπε ότι χρειάζονται πολλοί τομείς βελτίωση. Είπε ακόμα ότι τους πολίτες τους ενδιαφέρει οι παροχές υγείας να είναι δωρεάν και ας προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. «Για μένα η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι κάτι στο οποίο θα δώσω μεγάλη έμφαση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε την ανάγκη ακόμα και οι ξενοδοχειακές υποδομές να είναι εφάμιλλες των ιδιωτικών.

«Δεν είναι ο φτωχός συγγενής τα δημόσια νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά.

«Δε θα δείξω ανοχή στην αστυνομική βία»

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Χρειαζόμαστε και άλλους αστυνομικούς στο δρόμο», είπε ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για την εγκληματικότητα και τόνισε ότι ποτέ δεν θα δείξει καμία ανοχή στην αστυνομική βία. Οι αστυνομικοί μας δεν πρέπει να κάνουν κατάχρηση εξουσίας και βίας.

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία είπε ότι έχει υλοποιηθεί μερικώς και πως κινήθηκε πιο σταδιακά αλλά τις φορές που χρειάστηκε να γίνει παρέμβαση της αστυνομίας αυτό έγινε με τρόπο εμφατικό.

Πολλά άβατα έχουν σπάσει, υποστήριξε και είπε ότι η μάχη σταδιακά κερδίζεται με τα πανεπιστήμια να κάνουν βήματα εξωστρέφειας.

«2.000 νέα λεωφορεία στην Αττική τα επόμενα 3 χρόνια»

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την συνολική λειτουργία του κράτους και ειδικά για τα ΜΜΜ είπε ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα. Αναφέρθηκε στο Μετρό της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι παρέλαβε ένα έργο που είχε ρημάξει. Η Θεσσαλονίκη θα είναι μια άλλη πόλη με το Μετρό. Θα έχουμε 2.000 καινούρια λεωφορεία μέσα στα επόμενα 3 χρόνια στην Αττική, τόνισε.