Μετά την ολοκλήρωση των 6 θεματικών ενοτήτων του ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Σε 10 μέρες έχουμε εκλογές και οι πολίτες θα κριθούν να πάρουν κρίσιμη απόφαση αν θα συνεχίσουμε μπροστά σε ένα δρόμο ανάπτυξης κα ευημερίας η σ ένα παρελθόν που θέλουμε να ξεχάσουμε», τόνισε.

Και συνέχισε: «Μπορώ να κοιτάξω τους πολίτες στα μάτια και να πω ότι ήμουν συνεπής στις δεσμεύσεις μου και κράησα τη χώρα ασφαλή. Το έργο μας θα το αξιολογήσουν οι πολίτες. Στις εκλογές όμως δεν ψηφίζουμε με βάση το παρελθόν αλλά με γνώμονα το μέλλον», σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε το όραμά του λέγοντας ότι θέλει μια Ελλάδα παραγωγική με ρυθμούς ανάπτυξης του μέσου ευρωπαϊκού όρου, με ανεργία κάτω από 10% και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και μέσο μισθό στα 1500 ευρώ και κατώτατο στα 950»

«Αυτό», είπε, «θα γίνει μόνο αν συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει για να μην φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε στην κοινωνική Ελλάδα. Έχουμε σαφές σχέδιο να την κάνουμε καλύτερη με υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό στην υγεία. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνίστρια την πράσινη ανάπτυξη και έτσι θα μειώσουμε το κόστος παραγωγής για τα νοικοκυριά μας και τις επιχειρήσεις μας. Μπορούμε να παράγουμε περισσότερη ενέργεια από τον ήλιο και τον άνεμο. Μια Ελλάδα ισχυρή και πρωταγωνίστρια στην περιοχή μας και θα συν διαμορφώνει την Ευρώπη που οραματιζόμαστε. Την Ελλάδα αυτή μπορούμε να την κάνουμε πράξη και να προχωρήσουμε σταθερά τολμηρά και μπροστά».