Η τέταρτη ενότητα του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου αφορούσε θέματα που είχαν σχέση με «Υγεία – Παιδεία – κοινωνικό κράτος». Η Σία Κοσιώνη απηύθυνε ερώτηση στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η ερώτηση που έκανε η κ. Κοσιώνη αφορούσε στην κατάργηση ή όχι της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

«Η κατάργηση της ΕΒΕ από μόνη δεν λύνει προβλήματα. Προτείνουμε δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση της Παιδείας. Μέσα σ’ αυτά είναι και η κατάργηση της ΕΒΕ που η ΝΔ έβαλε γιατί δεν μπορούν οι νέοι να μπαίνουν με 8 χιλιάδες μόρια, αλλά μπορούν να πληρώνουν 8000 ευρώ για να πάνε σε ιδιωτικά κολέγια. Ο Τσίπρας το λέει εκ του ασφαλούς γιατί την ίδια στιγμή που το λέει βάζει ένα μεγάλο κόφτη που είναι η επιλογή μόνο 10 τμημάτων στο μηχανογραφικό που πάλι θα κόβονται πολλά παιδιά. Στα πλαίσια αυτά με το συνολικό πρόβλημα και με την Τράπεζα Θεμάτων, Καμία ανοχή» απάντησε ο κ. Κουτσούμπας.

«Αν αντιστοίχως θα βλέπατε θετικά την προσπάθεια του πρωθυπουργού εφόσον τον στηρίξει ο λαός στην Υγεία με προσλήψεις, αυξήσεις μισθών;» ρώτησε η Σία Κοσιώνη.

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει ή να ανεχτεί καμία κυβέρνηση αντιλαϊκή. Δεν υπάρχουν 1,2, 3 ζητηματάκια. Δεν είναι μόνο η ΕΒΕ, δεν είναι μόνο κάποιες προσλήψεις σε ένα νοσοκομείο. Η συνολική πολιτική ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που χρειάζεται ο λαός» ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ.