Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη της βαρύτατης καταγγελίας σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος τέθηκε χθες εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε χθες πως «ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στο θέμα της απομάκρυνσης του κ. Γεωργούλη μετά την έρευνα και τις καταγγελίες σε βάρος του. «Υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε ο κ Κούλογλου.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κούλογλου, ο συνάδελφός του είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, πριν από περίπου 2 χρόνια και τις είχε διαψεύσει.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε χθες στο Twitter «Ο @syriza_gr και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!».

Γεωργιάδης για Γεωργούλη: «Είναι προφανές πως ο Τσίπρας γνώριζε, δεν είμαστε χαζοί»

OΑλέξης Τσίπρας ήξερε και κάλυπτε τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, για τον οποίο υπάρχει η καταγγελία για κακοποίηση από το 2020, δήλωσε στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Ως προς την υπόθεση αυτή καθαυτή προφανώς κανείς μας δεν μπορεί να λάβει θέση, είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας όπως κάθε κατηγορούμενος. Ως προς τα πολιτικά ζητήματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν έγινε η καταγγελία κατά του Λιγάδη και η δίωξη κατά του Λιγνάδη όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια δολοφονία χαρακτήρα και του Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του Μητσοτάκη από την Επίδαυρο μαζί με τον Λιγνάδη και την κ. Γκραμπόβσκι και βεβαίως μια δολοφονία χαρακτήρα της Λίνας Μενδώνη. Όπου η Λίνα Μενδώνη ήταν ξαφνικά απαράδεκτο που δεν γνώριζε τον χαρακτήρα του Λιγνάδη. Της ζητούσαν να… εξαφανιστεί από την Ελλάδα επειδή δεν ήξερε το ποιόν του Λιγνάδη», είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Φαντάζεστε τώρα όλη η Νέα Δημοκρατία να εξαπωλήσει όλους τους λογαριασμούς στο twitter και στο facebook και να δείχνει τις φωτογραφίες και τις σέλφι του Γεωργούλη με τον Τσίπρα; Και να αρχίσει να λέει ‘ΣΥΡΙΖΑ παιδοβιαστές, ΣΥΡΙΖΑ βιαστές, ΣΥΡΙΖΑ ξυλοδαρμοί γυναικών’; Δεν σας λέω ότι θα το κάνουμε, αλλά θέλω να αναδείξω την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν έγινε η ιστορία με τον Κολωνό, ξεκίνησαν μέχρι να βγει ότι είναι εμπλεκόμενο και δικό τους κομματικό στέλεχος, ξεκίνησαν και έλεγαν ΝΔ παιδοβιαστές. Με την ίδια λογική, φαντάζεστε να κάνουμε κι εμείς σαν ΝΔ το ίδιο πράγμα τώρα; Να λέμε σε όλα τα κανάλια και σε όλα τα social media για ΣΥΡΙΖΑίους που δέρνουν ή βιάζουν τις γυναίκες; Όχι βέβαια. Πρέπει να καταλάβει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ πως όσο πολιτεύεται με τοξικότητα, αυτά θα λούζεται.Είναι απολύτως προφανές ότι ο Τσίπρας το ήξερε και τον κάλυπτε γιατί μια τέτοια έρευνα δεν μένει κρυφή τρία χρόνια. Θα πρέπει κανονικά ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη για την δολοφονία χαρακτήρων που πραγματοποίησε στην υπόθεση Λιγνιάδη και όχι μόνο. Θα πρέπει επιτέλους, να συμφωνήσουμε πως δεν μπορεί να φταίνε συνολικά τα κόμματα για μια συμπεριφορά ενός προσώπου» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ως και τρεις μήνες μέχρι να βγει απόφαση στο Ευρωκοινοβούλιο

Η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη βρίσκεται πλέον στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά η διαδικασία μέχρι να ληφθεί απόφαση μπορεί να διαρκέσει από 2- 3 μήνες, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Ειρήνη Ζαρκαδούλα. Όλα αποκαλύφθηκαν μετά την ανακοίνωση από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ότι υπάρχει αίτημα άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από τις αρμόδιες βελγικές αρχές, η οποία έδωσε το έναυσμα να τεθεί εκτός ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εκτός κόμματος ο ευρωβουλευτής.

Ο ίδιος κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή κατηγορία», ενώ επιβεβαιώνεται ότι η καταγγελία αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα το 2020 -21.

Άπό το στούντιο της ΕΡΤ ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, τόνισε: «Έσκασε χθες αφού ήταν μυστική η εισαγγελική έρευνα. Περιμένουμε απαντήσεις και προφανώς ο κ. Γεωργούλης οφείλει απαντήσεις και στην κοινωνία και στη Δικαιοσύνη. Στα ζητήματα έμφυλης βίας είμαστε απόλυτοι. Δεν είναι το ίδιο με την υπόθεση Παππά, πρόσθεσε ο Γ. Αμανατίδης συμπληρώνοντας: Ο κ. Γεωργούλης καταγγέλλεται για πλημμέλημα ενώ ο κ. Παππάς καταδικάστηκε από Ειδικό Δικαστήριο που δεν έχει δεύτερο βαθμό. Είναι πολιτική δίωξη και θα πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Κρέτσος έχει αθωωθεί, τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

Βορίδης: Το ζήτημα γα το ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται από την καταδίκη και μετά

Υπάρχει παραπεμπτικό βούλευμα και αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για το Νίκο Παππά και βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλάει για πολιτική δίωξη; Το 13- 0 των Αραιοπαγιτών είναι πολιτικό;, είπε ο υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική. Δεν θεωρώ ότι μια έκνομη συμεπριφορά μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε την ποινική διαδικασία, είπε ο Μάκης Βορίδης για να επισημάνει στη συνέχεια:

Αντιθέτως, είναι μείζον το ζήτημα Παππά γιατί πλέον, δεν υπάρχει ερωτηματικό. Εδώ έχουμε καταδίκη. Το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται από την καταδίκη και μετά.

Η βασική κριτική στο σύστημα σταυροδοσίας είναι ότι ευνοεί ανθρώπους που έχουν υψηλή επωνυμία, είπε ο Μάκης Βορίδης κληθείς να σχολιάσει το σύστημα εκλογής σχετικά και με την Ευρωομάδα των 21 Ελλήνων όπου ανήκει και η Εύα Καϊλή. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι ότι είναι από τα ζητήματα που θα εξεταστούν.