Με τα όσα πρεσβεύει για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης ξεκινάει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την παρουσίαση του προγράμματός του ενόψει των επικείμενων εκλογών. Θυμίζουμε ότι η σχετική εκδήλωση είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, αλλά είχε αναβληθεί λόγω της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Έτσι, στις 18:30 το απόγευμα θα ξεδιπλωθεί το πρόγραμμα για τα συγκεκριμένα θέματα καταρχάς από τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και ακολούθως η εξειδίκευσή του θα γίνει από τους τομεάρχες Οικονομικών και Οικονομίας, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση αντίστοιχα, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και συντονιστή οικονομικού κύκλου Ευκλείδη Τσακαλώτο, την ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και πρώην υπουργό Λούκα Κατσέλη και τον δικηγόρο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Λυρίτση, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, κτίριο Δ. Τη συζήτηση, που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Λασκαράτος, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων.

Η επιλογή να ξεκινήσει η παρουσίαση του προγράμματος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα «κόκκινα δάνεια» δεν είναι τυχαία, καθώς για τον ΣΥΡΙΖΑ η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους αντιμετωπίζεται ως θέμα πρώτης προτεραιότητας. Κι αυτό γιατί πλήττει ένα πολύ μεγάλο μέρος των νοικοκυριών, ιδίως μετά την διεθνή άνοδο των τραπεζικών επιτοκίων που και την αύξηση του κόστους αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων.