Το δύσκολο παζλ του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ καλείται να συμπληρώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με πρόσωπα που θα σηματοδοτούν τη διεύρυνση, θα ενσαρκώνουν τις τομές που επιχειρεί να κάνει η γαλάζια παράταξη σε ευαίσθητα ζητήματα αλλά και θα στέλνουν μήνυμα για την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeast έχει «κλειδώσει» το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Θόδωρου Σκυλακάκη και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση, ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα του Χρήστου Στυλιανίδη, υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, οποίος είναι Κύπριος και θα μπορούσε να καταλάβει την εκλόγιμη θέση του υποψηφίου βουλευτή της Ομογένειας. Πιθανή επιλογή αποτελεί και αυτή του χρυσού ολυμπιονίκη, Πύρρου Δήμα, ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής το 2012 με το ΠΑΣΟΚ, ενώ φήμες υπάρχουν για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνα Γκάγκα στην οποία όμως -όπως μαθαίνουμε- μέχρι πριν τρεις ημέρες δεν είχε γίνει σχετική νύξη.

Το σίγουρο είναι ότι η τελική σύνθεσή του καθυστερεί ακόμα, καθώς θα γίνει γνωστή μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, δηλαδή 22-24 Απριλίου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να υπάρχει σε αυτό έντονο γυναικείο άρωμα.