Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανόλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στα «greek semitics» – στον τρόπο με τον οποίον «μεθόδευσαν την σημερινή κατάσταση της οικονομίας, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ», επικαλούμενος μήνυση του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Blοοmberg σε βάρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης κατέθεσε δύο έγγραφα, στα οποία ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους εμφανίζεται να προτείνει στον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Γ. Δρυ, τρόπους για «να κρύψουμε χρέος 3 δις ευρώ». Άλλο έγγραφο του 1994, έφερε υπογραφή του Γ. Γεννηματά σε διαπίστωση πως το δημόσιο χρέος ήταν 19,5 τρισ. δρχ. «και το γνωστό και αμετανόητο ΠΑΣΟΚ, αυτό που κάνει και τώρα τις αλχημείες, ανεβάζοντας ένα πραγματικό χρέος 9% στο 12,5%, το ίδιο έκανε και το 1994: Ο αείμνηστος Γεννηματάς μας λέει πως το χρέος είναι 19,5 τρις και ένα χρόνο μετά ο Αλέκος Παπαδόπουλος ανέβαζε το χρέος στα 23,5 τρις, ενσωματώνοντας όλες τις λογιστικές διαφορές που υπήρχαν στην ΤτΕ από το 1950».

«Η Eurostat διαπίστωσε έντεκα περιπτώσεις greek semitics για παραπλανητικές αναφορές σε δημοσιονομικά στοιχεία κατά την περίοδο 1997-2003» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.. «Μας είπε ο κος Παπανδρέου για το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Ο σοσιαλισμός είναι για τους πιστωτές μας ενώ η βαρβαρότητα μένει για τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.