«Εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά της για το γεγονός ότι ο συνομιλητής μου στο πάνελ και υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας παραδέχθηκε ότι ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open όπου βρισκόταν και το μέλος της κυβέρνησης.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία βρήκε το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που προστάτευε την πρώτη κατοικία και τον παρέτεινε το 2019 αλλά και το 2020, επ’ αφορμή της πανδημίας. «Άρα, o νόμος προστασίας της πρώτης κατοικίας υπήρχε από το 2015 ψηφισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ήταν σε ισχύ μέχρι 31.12 19, με προγραμματισμένη –ήταν σαφώς καταγεγραμμένος αυτός ο όρος- την κατάθεση ενός πληρέστερου σχεδίου προστασίας της α κατοικίας και ρυθμιστικού των όρων των πλειστηριασμών» σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Τον Οκτώβριο του 2020 η Νέα Δημοκρατία έφερε ένα πτωχευτικό κώδικα ο οποίος απελευθέρωσε πλήρως τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ακόμη και για τους ευάλωτους, χωρίς καμία προστασία. Δεν δεσμεύει τους πιστωτές να κάθονται στο τραπέζι του εξωδικαστικού συμβιβασμού, δεν δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη και δεν υποχρεώνουν σε ρύθμιση πριν τον πλειστηριασμό για κανέναν. Αυτά νομοθέτησε η κυβέρνηση εξού και την ώρα εκείνη κατέθεσε πρόταση μομφής στον κ. Σταϊκούρα για αυτό το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο ψηφίστηκε από τη ΝΔ το 2020».

Σύμφωνα με τη βουλευτή Άρτας «σήμερα συντελείται μια τεράστια αναδιανομή πλούτου από τα χαμηλά και μεσαία στρώματα σε ελάχιστους, πλούσιους και ισχυρούς. Όχι μόνο μέσω των πλειστηριασμών αλλά και μέσω των μηχανισμών αισχροκέρδειας, και στα βασικά αγαθά. Οι τιμές του σούπερ μάρκετ είναι 300% πάνω από τις τιμές παραγωγής. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι 15,4 % ενώ στην Ευρώπη είναι 7%».

Και αναρωτήθηκε: «Τα επιδόματα όπως το food pass βοηθάει; Ό,τι ανακουφίζει πρόσκαιρα τους εξαθλιωμένους πολίτες δεν απορρίπτεται. Όμως τα επιδόματα χωρίς ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά διαιωνίζουν την αισχροκέρδεια και την κοινωνική εξαθλίωση. Σε αυτό ακριβώς το σημείο διαφέρουμε ριζικά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που από τη μία επιδοτεί την αισχροκέρδεια και από την άλλη καθηλώνει τους πολίτες στα κουπόνια επιβίωσης. Άλλο κράτος πρόνοιας και άλλο φιλανθρωπία. Άλλο ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και άλλο επιλεκτικός πλουτισμός των λίγων. Άλλο αντιμετώπιση της ανεργίας με ποιοτικές θέσεις και δίκαιες συνθήκες εργασίας και άλλο δημιουργία προκάτ θέσεων εργασίας με 4 μηνες και 6 μηνες συμβάσεις και άθλιους μισθούς. Η δική σας ανάπτυξη και ευημερία αφορά τον πλουτισμό των λίγων και τον αποκλεισμό των πολλών.

Αναφορικά με τις ερχόμενες εκλογές η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως «μελετάμε αναλυτικά τις δημοσκοπήσεις. Κυρίως δε- στο διάστημα που δεν είναι επίσημα προεκλογικό δηλαδή κοντά στην κάλπη- μελετάμε εδώ και καιρό, προσεκτικά, τις τάσεις που καταγράφονται. Ο βαθμός δυσαρέσκειας απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης ξεπερνά σε πολλούς τομείς το 60-70%. Με πρώτο ζήτημα της ακρίβειας και της οικονομίας και ακολουθούν τα ζητήματα της ανεργίας της δημοκρατίας κ.λπ.

Προφανώς συνομιλούμε και με δημοσκόπους και εταιρείες ακούγοντας τις εκτιμήσεις τους ως προς το τι θα κρίνει τις εκλογές, ως προς τα συναισθήματα που είναι κυρίαρχα στους πολίτες, όπως φόβος για το μέλλον, ανασφάλεια οργή. Η εκτίμηση λοιπόν είναι ότι δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα για την ελληνική κοινωνία.

Δεν πορευόμαστε προς τις εκλογές επενδύοντας στο φόβο των πολιτών. Επενδύουμε στην οικοδόμηση μιας νέας πραγματικότητας που θα απελευθερώσει την κοινωνία από το αίσθημα της αδικίας και της συρρίκνωσης Η «δικαιοσύνη παντού» προϋποθέτει την απαλλαγή από τη Δεξιά Μητσοτάκη».

Δείτε τα όσα είπε η κ. Γεροβασίλη: