Για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε ο κ. Γιάννης Οικονόμου, «το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι υποψήφιοι». Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν ανακοινωθεί ήδη κάποιοι και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές θα ανακοινώνονται τα ονόματα σε όλη την χώρα. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον», είπε, «για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας.

Όσο για το αν θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είπε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά την πρόθεση του Κώστα Καραμανλή και θα συζητηθεί ανάμεσα στον ίδιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχει σκέψη ή πρόθεση για τη συμμετοχή Καρατζαφέρη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, σημείωσε ακόμη.

Για ενδεχόμενη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ 

«Η ΝΔ αντιμετωπίζει με σεβασμό όλα τα πολιτικά κόμματα δεν τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς αλλά πολιτικούς αντιπάλους. Έχουμε πει με ειλικρίνεια ότι η ΝΔ δεν πιστεύει στην απλή αναλογική. Έχουμε πει ότι θα διεκδικήσουμε ανανέωση της εντολής για αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κάτι που σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να δείχνει ότι δεν είναι εφικτή η αυτοδυναμία. Αυτό θα ζητήσουμε από τους πολίτες γιατί είναι το πιο αποτελεσματικό σύστημα, ένας πρωθυπουργός που θα παίρνει άμεσα αποφάσεις. Θα αξιοποιήσουμε πρόσωπα και ιδέες».