Το μήνυμα πως το Ισραήλ υποστηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, που πραγματοποιήθηκε στα Ιεροσόλυμα. Επίσης, σημείωσε πως οι διαφορές πρέπει να επιλύονται μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη φιλία της Ελλάδας προς το Ισραήλ, δηλώνοντας βέβαιος πως η σημερινή επίσκεψη του κ. Δένδια θα αποτελέσει ένα ισχυρό θεμέλιο.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, τόνισε πως η Ελλάδα και το Ισραήλ εκπληρώνουν έναν σημαντικό ρόλο στη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου και ανέδειξε τη στενή συμμαχία μεταξύ των δύο χωρών και η αλληλεγγύη σε περιόδους ειρήνης και κρίσης.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ο κ. Κοέν προσφωνόντας τον κ. Δένδια «φίλε μου», υπογράμμισε πως είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών ευρωπαϊκής χώρας που φιλοξενεί στο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. Αυτό δεν είναι σύμπτωση, αντανακλά τις στρατηγικές σχέσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα, όπως πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισραήλ και η Ελλάδα δεν είναι μόνο στενοί γείτονες, αλλά μοιράζονται βαθιά συμφέροντα και αξίες και μία βαθιά στρατηγική οικονομική συνεργασία.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για την ισχυρή καταδίκη των φρικτών τρομοκρατικών επιθέσεων που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναφερόμενος στην ατζέντα των συνομιλιών, είπε πως συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή συνεργασία που ενισχύει περαιτέρω και ισχυροποεί τους δεσμούς των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της ενέργειας, της ασφάλειας, της καινοτομαίας και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Ακόμη, επεσήμανε πως αυξήθηκαν το διμερές εμπόριο και οι επενδύσεις.

Τέλος, συζήτησαν τις διεθνείς εξελίξεις και τις νέες ευκαιρίες που αναδύονται μετά τη συμφωνία του Αβραάμ.