Για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και για το αν οι γιοι του ζήτησαν να του αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους. «Πρώτα απ’ όλα ο πρωθυπουργός προσωπικά έχει συλλυπηθεί τα παιδιά και την σύζυγο του εκλιπόντος. Όλο το τελετουργικό προέκυψε από συζητήσεις και συνεννόηση σε πολύ καλό κλίμα με την οικογένεια και υπήρχε απόλυτη κατανόηση στις ευαισθησίες της κάθε πλευράς».

Για την διαφωνία του Αντώνη Σαμαρά είπε δεν έχει κάποιο σχόλιο να κάνει αλλά πρόσθεσε: «Η ελληνική δημοκρατία είναι ώριμη και μας δίνει την δυνατότητα να αντιμετωπίζουμε χωρίς κομπλεξισμούς ζητήματα που άπτονται της ιστορίας. Από την άλλη είναι θεμιτό να υπάρχουν άνθρωποι που προσεγγίζουν το θέμα ανάλογα με τις πεποιθήσεις τα συναισθήματα και τις επιδιώξεις τους. Η κυβέρνηση οφείλει να βλέπει το θέμα συνολικά, θεσμικά και ολιστικά. Να βάζει το συνολικό πάνω από το μερικό και δεν είναι καιρός να καλλιεργήσουμε εντάσεις, εσωστρέφεια και διαξιφισμούς. Αυτό που στοχεύουμε είναι η διαχείριση του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος. Η ελληνική δημοκρατία είναι μια σύγχρονη αστική και φιλελεύθερη δημοκρατία και δεν κινδυνεύει από τίποτα και από κανέναν».

Ερωτηθείς γιατί θα εκπροσωπηθεί η κυβέρνηση στην κηδεία απάντησε: «Ο τέως Βασιλιάς είναι ένα δημόσιο πρόσωπο και είναι πιθανό να είναι παρόντες στην κηδεία του αρχηγοί ξένων κρατών. Θα τηρηθεί το πρωτόκολλο και όλα θα γίνουν όπως αρμόζει».