Τριάντα είναι οι αλυσίδες παιχνιδιών που μετέχουν στο καλάθι του Άη Βασίλη και οι κωδικοί ξεπερνούν τους 1200.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει:

«Χθες έλεγα ότι θα είχαμε 10 Αλυσίδες παιχνιδιών στο «Καλάθι του ‘Αη Βασίλη». Τελικά φθάσαμε τις 30. Και από 600-700 κωδικούς ξεπεράσαμε τους 1200. Η αρχή είναι καλή. Αύριο θα κάνω και την πρώτη μου επίσκεψη και σε καταστήματα παιχνιδιών. Καλά Χριστούγεννα και καλές Γιορτές!».

Πρεμιέρα έκανε την Τετάρτη (14/12) το «Καλάθι του Άη Βασίλη» και το «Καλάθι των Χριστουγέννων» και σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάζοντας αναλυτικά τα στοιχεία ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι το καλάθι του καταναλωτή εξοικονομεί για όσους το χρησιμοποιούν 796,74 ευρώ ανά έτος, που είναι ένας βασικός μισθός, ενώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τις έξι εβδομάδες εφαρμογής της πρωτοβουλίας, οι τιμές του καλαθιού φαίνεται να κινούνται αντίθετα στον πληθωρισμό επηρεάζοντας συνολικά τις τιμές στα τρόφιμα.

Το «καλάθι των Χριστουγέννων» το οποίο θα διαρκέσει έως τις 4 Ιανουαρίου είναι ένα διευρυμένο, ως προς τις κατηγορίες, «καλάθι του νοικοκυριού» καθώς προστέθηκαν η γαλοπούλα και το μοσχάρι καθώς και τα γλυκίσματα: βασιλόπιτα ή τσουρέκι και η σοκολάτα.

Ο «σάκος του ‘Αη Βασίλη» αφορά στην αγορά παιδικών παιχνιδιών που εφαρμόζεται αποκλειστικά για την περίοδο των γιορτών, από 14 Δεκεμβρίου έως και τις 11 Ιανουαρίου.