Ανακοίνωση σχετικά με το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε στη Λιβύη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Νίκου Δένδια εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Όπως σημειώνει, «η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Τρίπολη, όπου είχε προγραμματιστεί να συναντήσει τον Πρόεδρο Μένφι, ματαιώθηκε καθώς το λιβυκό Υπουργείο Εξωτερικών αθέτησε τη συμφωνία που υπήρχε όσον αφορά τη μη συνάντηση με τη Λίβυα ΥΠΕΞ.

Το σκέλος της επίσκεψης στην Ανατολική Λιβύη συνεχίζει κανονικά».

Στη Βεγγάζη ο Νίκος Δένδιας – Δωρεά 30.000 εμβολίων

Ο Νίκος Δένδιας έφτασε τελικά στη Βεγγάζη και σε τελετή που πραγματοποιήθηκε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο προχώρησε στη δωρεά 30.000 εμβολίων. Όπως επεσήμανε ο υπουργός, η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει τον λιβυκό λαό στις προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας COVID-19, δωρίζοντας επιπλέον εμβόλια, σε συνέχεια δωρεάς 200.000 εμβολίων τον Αύγουστο του 2021.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δωρίσει ακόμα περισσότερα εμβόλια, όσα μπορεί να απορροφήσει η Λιβύη», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι μια κίνηση για το κοινό καλό και ένα αγαθό στο οποίο όλοι οι πολίτες στον κόσμο πρέπει να έχουν πρόσβαση»,

Επεσήμανε δε ότι η πραγματικότητα στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης είναι πολύ καλύτερη από αυτή που είχε συναντήσει στην πρώτη του επίσκεψη.