Με την παράθεση του έργου της η κυβέρνηση απαντά στη συνεχιζόμενη σκανδαλολογία από την αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρώντας να προλάβει τις εξελίξεις, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται διατεθειμένος να συνεχίσει να αναδεικνύει το θέμα των παρακολουθήσεων ως μείζον πολιτικό ζήτημα.

Και χθες οι τόνοι ανέβηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει εκλογικά διλήμματα στους πολίτες για το σήμερα και το αύριο της χώρας και τον Αλέξη Τσίπρα με συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, να επιμένει ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής του Μεγάρου Μαξίμου στην επίμαχη υπόθεση και να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι ένοχοι κρύβονται και όχι οι αθώοι».

Το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι έχει ένα μεγάλο «όπλο» στα χέρια του και αυτό είναι η αναβαθμισμένη εικόνα της χώρας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα, το κυβερνητικό επιτελείο προτάσσει τα έργα έναντι των λόγων, έχοντας ως στόχο μέχρι την κάλπη, οι πολίτες να έχουν απτό μέτρο σύγκρισης με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπαραβολή σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς – οικονομία, άμυνα, εξωτερική και κοινωνική πολιτική – να αποτυπώνει κάνει ξεκάθαρη στη συνείδηση του ψηφοφόρου την επιλογή ενός κυβερνήτη αποτελεσματικού, μακριά από την τοξική ατμόσφαιρα που επιχειρείται να δημιουργηθεί από συγκεκριμένα κέντρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε χθες να μιλήσει σε πολίτες στην πόλη της Κατερίνης και από εκεί να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση περιγράφοντας τα εκλογικά διλήμματα στον δρόμο προς τις κάλπες του 2023. «Καθώς πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς τις εκλογές του 2023, δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο», είπε χαρακτηριστικά δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την αέναη σκανδαλολογία με αφορμή το θέμα των υποκλοπών.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο τονίζουν ότι σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρή και ευημερούσα, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν έρμαιο και ανυπόληπτη απέναντι στους εταίρους της. Ότι βρίσκεται στον πυρήνα πλέον των ευρωπαϊκών αποφάσεων και δεν είναι μια χώρα, η οποία δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις για τον εαυτό της.

Ότι σήμερα η χώρα μας έχει ισχυρή αποτρεπτική ισχύ καθώς έχει επενδύσει και έχει εκσυγχρονίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της, ενώ επί διακυβέρνησης Τσίπρα ήταν ξέφραγο αμπέλι που δεν μπορούσε να διαφυλάξει τα σύνορά της.

«Στην Ελλάδα συντελείται κοσμογονία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

Στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα σχεδόν 4 χρόνια που βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τιμόνι της χώρας αυτή τη στιγμή συντελείται μια κοσμογονία και θεωρούν ότι θα ήταν άδικο να θυσιαστεί στον βωμό της σκανδαλολογίας. Από την άλλη τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι όσον αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων συνειδητά ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να καλλιεργήσει νέους διχασμούς από μικροπολιτικό συμφέρον και υπογραμμίζουν πως μόνο σε θεσμικό επίπεδο θα ριχτεί φως σε όλα όσα επιχειρούν να σκιάσουν την πολιτική ζωή του τόπου.

Αντιτάσσουν ότι σε μια δύσκολη συγκυρία η Ελλάδα πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό και την άμεση εξόρυξη φυσικού αερίου σε ένα ευρύ μέρος της ελληνικής επικράτειας, ενώ η χώρα μας εξελίσσεται παράλληλα σε ηγέτιδα δύναμη στην αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Ταυτόχρονα, οι δείκτες της ανεργίας μειώνονται, οι επενδύσεις αυξάνονται όπως και οι εξαγωγές. Στον τομέα της Παιδείας μπαίνει τάξη στα ελληνικά Πανεπιστήμια, αναπτύσσονται συνέργειες με κορυφαία ιδρύματα των Η.Π.Α. και προσελκύονται αλλοδαποί φοιτητές στη χώρα.

Στην επιχείρηση αντιστροφής του κλίματος κυβερνητικοί αξιωματούχοι καλούν τους πολίτες να υπερασπιστούν όταν έρθει η ώρα της κάλπης την κανονικότητα και την πρόοδο, έναντι της στασιμότητας. Παράλληλα, δεσμεύονται ότι θα συνεχιστεί η στήριξη στους ευάλωτους και θυμίζουν στους πολιτικούς τους αντιπάλους ότι η κυβέρνηση εκφράζει την πλειοψηφία και για το λόγο αυτό δεν θα επιτρέψουν ακολουθώντας πάντα τη θεσμική οδό, να διαταραχθεί το κλίμα ομαλότητας στον τόπο.