Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να κληθούν εκ νέου σε αυτή εμπλεκόμενα πρόσωπα και φορείς που σχετίζονται με την πολυσυζητημένη υπόθεση των υποκλοπών στη χώρα μας αναμένεται να ζητήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Θυμίζουμε ότι σχετικό αίτημα, που βρίσκει σύμφωνο και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είχε καταθέσει προ ημερών στον Πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μέσω του βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη ζητώντας ονομαστικά την κλήση του τέως γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, προκειμένου να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Παράλληλα και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ζητάει να οριστεί συνεδρίαση, καταθέτοντας μάλιστα και συμπληρωματική λίστα προσώπων που θα πρέπει να κληθούν και σχετίζονται με την υπόθεση των συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής, στον Περισσό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η σύμπνοια μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης μόνο τυχαία δεν είναι καθώς σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, εάν ένα αίτημα στηριχθεί από τα 2/5 των μελών της Επιτροπής, δεν μπορεί να το αρνηθεί η κυβέρνηση, κι ας έχει την πλειοψηφία μέσω των δικών της «γαλάζιων» βουλευτών. Κατά συνέπεια ως πρώτη κίνηση αναμένεται σήμερα να τεθεί το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων και μένουν να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.