Πρώτη θέση στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του Μεγάρου Μαξίμου για το επόμενο διάστημα και έως τις κάλπες καταλαμβάνει η επαφή με τους πολίτες και κατά συνέπεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Άλλωστε, αν βάλει κανείς στην άκρη τα ελληνοτουρκικά που αποτελούν από μόνα τους ένα μείζον θέμα που χρήζει αντιμετώπισης σε ανώτατο και κυρίως σε διπλωματικό επίπεδο, η ακρίβεια αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα αν δεν γίνει σωστή διαχείριση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάμεσα σε Συνόδους Κορυφής και διεθνείς επαφές δεν έχει σταματήσει να επισκέπτεται περιοχές της χώρας προκειμένου από τη μια να διαπιστώσει πόσο προχωρούν έργα – μικρά και μεγάλα – που είναι σε εξέλιξη αλλά και από την άλλη για να ακούσει από τους ίδιους τους πολίτες τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ξέρουν πολύ καλά ότι η επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας θα αποτελέσει ένα από τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση οδεύοντας στις εκλογές. Στην πρόσφατη αναμέτρηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα για την ακρίβεια δεν ήταν λίγες οι φορές που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του καταλόγισε ότι δεν μπορεί να συναισθανθεί τις αγωνίες των πολιτών.

«Αυτό που απαντάμε στις ισοπεδωτικές απλουστεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το έργο της κυβέρνησης και οι προσπάθειες να ανακουφίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο επιχειρήσεις και νοικοκυριά απέναντι στο τσουνάμι της ακρίβειας», τονίζει κυβερνητική πηγή στο Newsbeast.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε αμιγώς κομματικό ακροατήριο το περασμένο Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας τους επόμενους δύσκολους μήνες. Άλλωστε, όπως ήδη έχει γράψει το newsbeast.gr στο τραπέζι είναι και νέα μέτρα στήριξης τα οποία θα οριστικοποιηθούν έως το τέλος του μήνα.
Ξεδιπλώνοντας μάλιστα τους στόχους των επόμενων μηνών ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα στελέχη του να αναδείξουν τα έργα που γίνονται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο κάποια εκ των οποίων είχαν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι τόσο τα εγκαίνια του Μετρό του Πειραιά, όσο και η παράδοση ενός νέου ασθενοφόρου που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι ενός νησιού, έχουν την ίδια σημασία και αποτελούν βήματα προόδου και όχι λόγια του αέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάθε ευκαιρία το τελευταίο διάστημα ζητάει από τους υπουργούς του αλλά και από υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αναδεικνύουν το κυβερνητικό έργο.

«Υπάρχει μια λεπτή γραμμή, μεταξύ του να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας και να είμαστε αλαζόνες και να θεωρούμε τους εαυτούς μας περίπου αναντικατάστατους», είπε μιλώντας στα στελέχη του κόμματός του ο πρωθυπουργός στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Έτσι, και αυτή η εβδομάδα θα είναι «γεμάτη» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σήμερα, θα βρεθεί στο Ελληνικό στα επίσημα εγκαίνια του μεγάλου αυτού έργου.

Θα ακολουθήσει αύριο η Καρδίτσα όπου θα κάνει περιοδεία και από την ορεινή Αργιθέα θα προχωρήσει σε εξαγγελίες για την στήριξη και ανάπτυξη 33 μικρών ορεινών δήμων, ενώ θα επιθεωρήσει και την πρόοδο των έργων μετά τον Ιανό.

Στους επόμενους σταθμούς του θα είναι η Ιθάκη και η Ήπειρος.