Από το αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας ξεκίνησε η περιοδεία του πρωθυπουργού στο νομό. Εκεί, όπως και στον αρχαιολογικό χώρο, ξεναγήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντυπωσιάστηκε από τα εκθέματα μεταξύ των οποίων η μαρμάρινη κεφαλή του Αλέξανδρου του Γ’, το ψηφιδωτό από την οικία του Διονύσου αλλά και ένα λίθινο τραπέζι της ελληνιστικής περιόδου αλλά και από τις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται.

Στον πρωθυπουργό παρουσιάστηκε και η κάτοψη από το επιβλητικό ανάκτορο της Πέλλας, την έδρα του μακεδονικού κράτους, και εκεί που πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Μέγας Αλέξανδρος.

Επόμενος σταθμός η πόλη της Πέλλας όπου συνομίλησε με πολίτες και πολλούς νέους στην κεντρική πλατεία της πόλης και άκουσε τα αιτήματά τους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο καλοκαίρι και ειδικά στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών λέγοντας ότι τα αποτελέσματα ήταν καλά και ήδη έχει αρχίσει ο σχεδιασμός για του χρόνου καθώς αύριο θα εγκριθεί το επικαιροποιημένο πρόγραμμα για την πυροπροστασία.

Αναφέρθηκε και στα έργα υποδομών στην περιοχή όπως τον δρόμο και το φράγμα αλλά και στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα στους νέους για να μείνουν στον τόπο τους.

Ακολούθησε επίσκεψη σε εργοστάσιο συσκευασίας φρούτων και λαχανικών.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Ιωήλ Φραγκάκο και είχε συνάντηση στην πρωτεύουσας της Πέλλας, την Έδεσσα, με τους δημάρχους των 4 δήμων.