«Το ενεργειακό θα συζητηθεί στην Πράγα η κυβέρνηση θα αφιερώσει μεγάλο χρόνο είναι γνωστές οι θέσεις της ελληνικής πλευράς και έχουμε μπροστά μας το ορόσημο των Βρυξελλών, είπε αναφορικά με το αίτημα για επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο από την ΕΕ» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη την οποία επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός και τι ήθελε να πει τόνισε: «Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πρέπει να υπάρχει για να απαντά στις ανάγκες των λαών της Ευρώπης. Είναι απαράβατη αρχή και επιτακτική ανάγκη από την πλευρά της ΕΕ. Η Ευρώπη να δώσει απαντήσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι λαοί. Το έκανε στην πανδημία αλλά όχι τώρα με την ταχύτητα που απαιτείται».

Για το αν θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο στην σύνοδο της Πράγας απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως είπε, «εάν ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος αυτός έχει δυναμιτίσει το κλίμα επιδιώξει συνάντηση η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά.

Για την πιθανή ατζέντα της συνάντησης με Ερντογάν αν αυτή γίνει ο κ. Οικονόμου είπε ότι «Είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε αλλά αν υπάρξει πρόθεση από τουρκική πλευρά θα το αξιολογήσουμε θετικά αλλά με σταθερές τις κόκκινες γραμμές».