Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία και κατά πόσο ανησυχεί την κυβέρνηση η άνοδος του λαϊκισμού κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Για το αποτέλεσμα είπε: «Σε κάθε μέλος της ΕΕ οι πολίτες αποφασίζουν και οι επιλογές κρίνονται από τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Η εμπειρία δείχνει ότι οι λύσεις δεν είναι πάντοτε εύκολες οι λύσεις δεν μπορούν να έρθουν από παραγωγή καινούργιων αδιεξόδων. Οι λύσεις απαιτούν στρατηγική και φιλελεύθερη πολιτική πάντα εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Θα περιμένουμε και θα δούμε».

Για την άνοδο του λαϊκισμού ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Στην χώρα μας έχουμε μια πλούσια και απολύτως διαφωτιστική εμπειρία για το πόσο χρήσιμη και ουσιαστική είναι η σταθερότητα και το πόσο αναγκαία είναι μια κυβερνητική πολιτική που απαντά στις προκλήσεις και τον ανήσυχο κόσμο που έχουμε. Η εμπειρία αυτή υπάρχει και για την Ευρώπη και για την χώρα μας είναι χρήσιμη και διαφωτιστική».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.