Επίθεση στον Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός θα απαντήσει με επιχειρήματα που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και που έχουν σύμμαχο την αλήθεια και την ιστορία και την πραγματικότητα που βιώνουμε στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια. Ψύχραιμα και χωρίς χαρακτηρισμούς ο πρωθυπουργός θα δώσει τις απαντήσεις στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της απέναντι πλευράς». 

«Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος να χρησιμοποιεί κάποιος το βήμα του ΟΗΕ, όταν είναι ο ηγέτης μιας χώρας που επιδίδεται συστηματικά στην παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας. Η Τουρκία του κ. Ερντογάν έχει απομακρυνθεί με επιλογή της από το δυτικό πολιτισμικό κεκτημένο και είναι πια εκτός πλαισίου του διεθνούς δικαίου. Ο κ. Ερντογάν οφείλει να γνωρίζει πως για να μπορεί να επικαλείσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να τα σέβεσαι και να τα τηρείς έμπρακτα ο ίδιος» είπε.

Και συνέχισε: «Η Τουρκία να απαντήσει γιατί παραβιάζει συμφωνίες που η ίδια έχει υπογράψει και εργαλειοποιεί τους μετανάστες όταν τους καλεί εδώ και δυο χρόνια και τους ενθαρρύνει να περάσουν τα ελληνικά σύνορα και να φτάσουν στην Ευρώπη. Οφείλει να απαντήσει για την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης που κάποτε ήταν ακμάζουσα και αριθμούσε πάνω από 100.000 ανθρώπους και σήμερα είναι μόλις 5.000 άνθρωποι. Να απαντήσει για τις γενοκτονίες, τις εισβολές και το casus belli απέναντι στην Ελλάδα. Ο κ. Ερντογάν και οι συνοδοιπόροι του οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται δεν τρομοκρατείται και δεν αμαυρώνεται, είπε μεταξύ άλλων και κατέληξε: «Εμείς έχουμε διδάξει την ανθρωπότητα ότι η Νέμεση ακολουθεί την Ύβρι. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι αμυντικά και διπλωματικά η κυβέρνηση έχει οχυρώσει την Ελλάδα. Παρακολουθούμε τα γεγονότα  έχοντας την πίστη ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Η ομιλία Ερντογάν και οι χαλκευμένες κατηγορίες ελπίζω να επαναφέρουν στην πραγματικότητα εκείνους που υιοθέτησαν την κίβδηλη προπαγάνδα αλλότριων δυνάμεων».