Μια πρόγευση του τι θα πει την Παρασκευή στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε ομογενείς σε γεύμα που του παρέθεσαν λέγοντας: «Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Όταν βρεθώ στα Ηνωμένα Εθνή θα πω το εξής: Η Ελλαδα δεν θα εκφοβηθεί από τον επιθετικό μας γείτονα. Οι προκλήσεις όσον αφορά στην κυριαρχία της Ελλάδας δεν είναι απαράδεκτες και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να δυναμώσουμε τις συμμαχίες μας θα στείλουμε το μήνυμα για ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι εμείς μόνο κινούμαστε πάντα με γνώμονα το διεθνές δίκαιο.

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης εκτενή αναφορά έκανε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τόνισε ότι είναι σημαντικό να σταλεί μήνυμα σε όλους τους ηγέτες ότι ο ιστορικός αναθεωρητισμός δε μπορεί να επιβραβεύεται.

«Υπάρχει μόνο ένας δρόμος να λύνουμε τα προβλήματα μας ειρηνικά», υπογράμμισε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην θετική πορεία της οικονομίας και στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει. «Θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση. Θα στηρίξουμε πολίτες και επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα», πρόσθεσε. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις εκλογές επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν το 2023 στην λήξη της τετραετίας.