Τη θέση της κυβέρνησης απέναντι στο ενδεχόμενο των συνεργασιών μετεκλογικά με αφορμή και τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την ΔΕΘ, εξέφρασε απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Πιστεύουμε στην ανάγκη ισχυρών κυβερνήσεων που θα βασίζονται σε ισχυρή ομοιογενή πλειοψηφία και αυτή την εντολή θα διεκδικήσουμε από τον ελληνικό λαό», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και πρόσθεσε: «Η ΝΔ δεν πρόκειται να επιτρέψει η χώρα να μείνει ακυβέρνητη».

Τόνισε ακόμα ότι «δεν έχουμε ισχυρά εχέγγυα από το παρελθόν από υποσχέσεις και τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα για να μας πείσει. Ο λαός στις πρώτες εκλογές της απλής αναλογικής πρέπει να αποτρέψει τη δημιουργία αυτού που εμείς λέμε τερατογένεση και να δώσει ισχυρή εντολή για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η ΝΔ θα απευθυνθεί στην κοινωνία ζητώντας ανανέωση της λαϊκής εντολής για μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση που θα εγγυάται την σταθερότητα. Όλα τα άλλα θα τα δούμε την ώρα τους. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται ισχυρή εντολή στη ΝΔ στην πρώτη κάλπη που θα εδραιωθεί στην δεύτερη κάλπη αφού θα έχουμε ξεπεράσει τον σκόπελο της απλής αναλογικής».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τηλεοπτικής αναμέτρησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Σε όλες τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες μεταξύ των εκλογικών αναμετρήσεων η αντιπαράθεση γίνεται στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου και στο κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έχει απαντήσει μέσα στο κοινοβούλιο. Όσο διαρκεί η θητεία μας θα ανταποκρινόμαστε. Για τις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις όταν έρθει η ώρα των εκλογών θα ανταποκριθούμε. Έχει χρόνο ο κ. Τσίπρας να προετοιμαστεί ακόμα καλύτερα».