Τη δική του απάντηση στα όσα είπε και εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ετοιμάζει αυτές τις ώρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που θα βρεθεί στον ίδιο χώρο το επόμενο Σαββατοκύριακο 17 με 18 Σεπτεμβρίου.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ξεδιπλώσει στη συμπρωτεύουσα το δικό του προεκλογικό πρόγραμμα καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η τρέχουσα Έκθεση είναι η τελευταία πριν στηθούν οι επόμενες κάλπες των εθνικών εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο του κόμματός το και ιδίως με την Έφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Δημήτρη Λιάκο και τον σύμβουλό του Τάκη Κορκολή που είναι ειδικός στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως διαβεβαιώνουν από την Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με τον πρωθυπουργό, αφού «δεν θα αναπτύξει μια πολιτική επιδομάτων που ενισχύουν την αισχροκέρδεια και προέρχονται επί της ουσίας από τις τσέπες των πολιτών».

Τι θα ανακοινώσει

Αυτό που αναμένεται να ανακοινώσει ο κ. Τσίπρας θα είναι αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, στοχευμένες μειώσεις φόρων καθώς επίσης και έμμεσες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της αθέμιτης κερδοσκοπίας. Παράλληλα αναμένεται να δεσμευτεί πως θα διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος του πανδημικού χρέους, ότι θα καταργηθεί ο πτωχευτικός νόμος και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία όσων έχουν οφειλές πως θα αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και ότι θα ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος με έμφαση στην υγεία και την παιδεία.

Παράλληλα αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη για το θέμα των υποκλοπών και ειδικότερα της επισύνδεσης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη και θα επαναλάβει πως «θα ταράξει τη Νέα Δημοκρατία στη νομιμότητα», παραπέμποντας στην ανάλογη φράση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς Ηλία Ηλιού το 1962.

Κατά τον κ. Τσίπρα o πρωθυπουργός επέλεξε στη Θεσσαλονίκη να καταφύγει το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε «στο τελευταίο σκαλοπάτι της απελπισίας, στο σκαλοπάτι του διχασμού και της εθνικής καπηλείας, αφού ταύτισε το στενό προσωπικό και κομματικό το συμφέρον με το εθνικό».