«Η επισύνδεση στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη ένα επιχειρησιακό λάθος για το οποίο κυβέρνηση ανέλαβε αμέσως την αντικειμενική πολιτική ευθύνη. Έθεσε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πρόσθετες δικαστικές εγγυήσεις για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ. Έθεσε συγκεκριμένες προτάσεις αλλαγών στην λειτουργία της. Το θέμα είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης και στην ευθύνη της Βουλής. Προσοχή όμως, η λειτουργία της ΕΥΠ ήταν είναι και θα είναι ακόμη πιο πολύτιμη την εποχή που έρχεται. Η δράση της πρέπει να βελτιωθεί, όχι να βαλτώσει. Αυτό το τελευταίο, έχω εθνικό καθήκον να μην το επιτρέψω. Όπως δεν θα πρέπει επικαιρότητα να εγκλωβιστεί στην εσωστρέφεια και τις φήμες, ειδικά όταν κάτι τέτοιο θα το επιθυμούσαν πολλοί»

τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω»

Όπως είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της κυβέρνησης στην ομιλία του, μια ομιλία καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα, «το εθνικό στοίχημα παραμένει ένα: μέσα από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες ο τόπος μας να είναι ελεύθερος. Οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός και η δημαγωγία. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη και στις εξαγωγές. Μέσα σε τρία χρόνια ο λαός μας ξεπέρασε με ωριμότητα μία πανδημία, απέκρουσε τις προκλήσεις των γειτόνων στα νερά μας… Η πατρίδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από τότε που ο λαός εμπιστεύθηκε την κυβέρνηση του τόπου. Με έργα και αποτέλεσμα υποδεχόμαστε την επέτειο 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής».

Και πρόσθεσε: «Οι επόμενοι μήνες είναι προεκλογικοί. ‘Η συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω. Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε μία δεύτερη φορά στη συμφορά. Τίποτα από όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένα. Με μία λάθος κίνηση όλα μπορούν να γκρεμιστούν. Το 2019 έθετα πέντε προτεραιότητες: χαμηλότερους φόρους, περισσότερες δουλειές, υγεία και παιδεία και ένα ψηφιακό κράτος. Η ανάπτυξη για το τρέχον έτος θα ξεπεράσει το 5%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου. Το είπαμε, το κάναμε».