Να δώσει απαντήσεις κάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για το θέμα της παρακολούθησης του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Ερωτηθείς από το Newsbeast ο κ. Οικονόμου είπε: «Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Πρώτον ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα όταν μιλούσε στη Βουλή και είπε ότι δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα. Οι κ. Πιτσιόρλας και Σαγιάς είναι κατ’ εξοχήν πολιτικά πρόσωπα. Η προσπάθεια να πει ότι αυτό είναι μια υπόθεση από το παρελθόν όπως φάνηκε από πληροφορίες κι αυτός είναι ένας ισχυρισμός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πρέπει να απαντηθεί και κατά πόσο ήταν νόμιμη αυτή η επισύνδεση. Πρέπει να απαντηθούν όλα αυτά από τον κ. Τσίπρα όπως του ζητεί και ο συνεργάτης του».

Για το αν θα ενταχθεί το θέμα Πιτσιόρλα στην Εξεταστική απάντησε: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά με θεσμική σοβαρότητα. Εδώ έχουμε μια σοβαρότατη εξέλιξη και είναι αυτονόητο ότι αυτά τα θέματα θα απασχολήσουν τους βουλευτές και πρέπει ο κ. Τσίπρας να δώσει απαντήσεις».