Σε Βόνιτσα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Δείτε live την ομιλία του στην ειδική εκδήλωση για την παράδοση ενός έργου που θα ανακουφίσει την περιοχή, την Παράκαμψη Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεύεται από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.

Το έργο παραδίδεται νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί καθώς η παράκαμψη Αμφιλοχίας θεωρείται το πιο κρίσιμο τμήμα του άξονα καθώς περνά από δύσβατα ορεινά σημεία. Με την λειτουργία του νέου τμήματος επιτυγχάνονται δύο στόχοι: από τη μια η απόσταση Αμβρακία-Άκτιο θα μειωθεί κατά περίπου 20 λεπτά και θα «ανασάνει» η πόλη της Αμφιλοχίας. Οι οδηγοί θα κερδίζουν περίπου 15 χιλιόμετρα οδήγησης σε σχέση με την υφιστάμενη διαδρομή Αμβρακία-Αμφιλοχία-Δρυμός.
Τελευταίο τμήμα που συνεχίζονται οι εργασίες είναι το τμήμα Βόνιτσα-Δρυμός και ένα μικρό τμήμα στην περιοχή του Ακτίου.

Στόχος είναι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι να έχει παραδοθεί και αυτό το τμήμα και έτσι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία όλος ο αυτοκινητόδρομος.

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία, μήκους 48,5 χλμ έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2+2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους.