Πιστός στο σχέδιο υλοποίησης αλλά και γνωστοποίησης στους πολίτες του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα σε Βόνιτσα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα. Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναπροσαρμόστηκε λόγω της μεγάλης φωτιάς στην βορειοανατολική Αττική και αντί για την Πέμπτη που είχε προγραμματιστεί μετατέθηκε για σήμερα.

Πρώτος σταθμός η Βόνιτσα, η όμορφη κωμόπολη στις όχθες του Αμβρακικού όπου θα συναντηθεί και θα μιλήσει με πολίτες ζητώντας να ακούσει τα προβλήματα της περιοχής.

Επόμενη στάση για τον πρωθυπουργό θα είναι λίγο μετά τις 11 το πρωί στην ειδική εκδήλωση για την παράδοση ενός έργου που θα ανακουφίσει την περιοχή, την Παράκαμψη Αμφιλοχίας στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνοδεύεται από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.

Το έργο παραδίδεται νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί καθώς η παράκαμψη Αμφιλοχίας θεωρείται το πιο κρίσιμο τμήμα του άξονα καθώς περνά από δύσβατα ορεινά σημεία. Με την λειτουργία του νέου τμήματος επιτυγχάνονται δύο στόχοι: από τη μια η απόσταση Αμβρακία-Άκτιο θα μειωθεί κατά περίπου 20 λεπτά και θα «ανασάνει» η πόλη της Αμφιλοχίας. Οι οδηγοί θα κερδίζουν περίπου 15 χιλιόμετρα οδήγησης σε σχέση με την υφιστάμενη διαδρομή Αμβρακία-Αμφιλοχία-Δρυμός.

Τελευταίο τμήμα που συνεχίζονται οι εργασίες είναι το τμήμα Βόνιτσα-Δρυμός και ένα μικρό τμήμα στην περιοχή του Ακτίου.

Στόχος είναι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι να έχει παραδοθεί και αυτό το τμήμα και έτσι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία όλος ο αυτοκινητόδρομος.

Ο αυτοκινητόδρομος Άκτιο-Αμβρακία, μήκους 48,5 χλμ έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2+2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας και ανισόπεδους κόμβους.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί επίσης την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα και θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.

Η Πρέβεζα η πόλη που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να γίνει προορισμός ήπιας και βιώσιμης μορφής τουρισμού. Μόλις την Άνοιξη, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για το έργο της παράκαμψης στη Νικόπολη. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις στο Νομό Πρέβεζας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το έργο εκτελείται και θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023. Με την κατασκευή της νέας οδικής αρτηρίας μπορεί να ενοποιηθεί ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης, ενώ η Πρέβεζα θα αποκτήσει μία σύγχρονη κι ασφαλή είσοδο.

Τέλος, στην Ηγουμενίτσα μια πόλη που ενώνει την ηπειρωτική Ελλάδα με τα νησιά του Ιονίου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με πολίτες.