«Το ΚΚΕ εγκληματεί κι όποιος εγκληματεί είναι κακοποιός» είπε ο
βουλευτής του ΛΑΟΣ Α. Γεωργιάδης στη συζήτηση ερώτησής του για τον
αποκλεισμό λιμανιών από το ΠΑΜΕ. Μίλησε για «παραχάιδεμα» του ΚΚΕ  τα τελευταία σαράντα χρόνια σημειώνοντας πως «έχουμε παραχαϊδέψει αυτό το κόμμα και έχουμε δώσει πολιτική ασυλία να κάνει πράγματα που κάνουν οι εγκληματίες».

Η κυβέρνηση προκρίνει πολιτικές λύσεις, ήταν η απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια. «Η απάντηση στις ενέργειες αυτές, που ασκούν ένα είδος πολιτικής βίας, εμποδίζοντας την διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων στα λιμάνια, έπρεπε να δοθεί πολιτικά», είπε ο κ. Βούγιας και πρόσθεσε: «Ενδεδειγμένη λύση ήταν η πολιτική αντιπαράθεση ενώπιον της κοινωνίας, με επιχειρήματα εκατέρωθεν ενώπιον του λαού, ο οποίος τελικά αποδοκίμασε την δράση του ΠΑΜΕ».

Ο κος Βούγιας υπενθύμισε τις βολές του Πρωθυπουργού κατά του ΚΚΕ την προηγούμενη εβδομάδα, για το κλείσιμο των λιμανιών τονίζοντας πως «αυτή ήταν η πολιτική απάντηση, που δεν πολλαπλασίασε και δεν εκτόξευσε τη βία επικοινωνιακά και πολιτικά, εκεί που δεν έπρεπε».

«Μόνον ως χιούμορ εκλαμβάνω την απάντησή σας», απάντησε με τη σειρά του ο Α. Γεωργιάδης ρωτώντας: «Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε την ζημιά σε δεκάδες έως εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και το κράτος λέει πως θα υφιστάμεθα την ίδια ζημιά και εμείς θα τους κοιτάμε; Επειδή είμαστε ενόψει χρεοκοπίας δεν μπορώ να γελάσω, αλλά θα επιμείνω: Αν το ΠΑΜΕ συνεχίσει, το κράτος θα επιβάλλει το νόμο;»

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην εποχή Μπρέζνιεφ λέγοντας «μία απεργία πήγε να γίνει στην Ουκρανία και πήγαν τα στρατεύματα του Ερυθρού Στρατού και τους εκτέλεσαν. Τους εκτελέσατε τους εργάτες! Το ΚΚΕ προχώρησε σε περιστολή μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων στον “902” και τον “Ριζοσπάστη”, μεγαλυτέρων εκείνων που κάνει η κυβέρνηση. Είναι καιρός να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι υποκριτές που δήθεν μάχονται για τα εργασιακά δικαιώματα και ως πλέον στυγνοί εργοδότες, απαγορεύουν την απεργία στην “Τυποεκδοτική” και καλούν τους υπόλοιπους Έλληνες να απεργήσουν. Θα τους βλέπετε απ’ τον Αυτιά και τον Παπαδάκη, ή θα αναλάβετε τις ευθύνες σας;» ρώτησε ο Α. Γεωργιάδης.

Όταν ο προεδρεύων Γρηγόρης Νιώτης είπε πως «δεν εκτέλεσε το ΚΚΕ τους εργάτες στην Ουκρανία», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «το ΚΚΕ είναι παράρτημα της Σοβιετικής Ένωσης». Έντονη ήταν η αντίδραση της Σοφίας Καλαντίδου που απάντησε: «Δεν θα απολογηθούμε σε σας!»

Η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών των δύο κομμάτων προκάλεσε την παρέμβαση Νιώτη ο οποίος ζήτησε «χαρακτηρισμοί τέτοιου είδους να μην ακούγονται σ’ αυτήν την αίθουσα – και ούτε εκτός αιθούσης!»

Ο Σπ. Βούγιας δεν απέκλεισε στη δευτερολογία του να λάβει το κράτος μέτρα πρόληψης νέων καταλήψεων των λιμανιών εκ μέρους του ΠΑΜΕ – θεώρησε ωστόσο, πως η δυναμική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων που προτείνει ο ΛΑΟΣ, θα προκαλούσε μεγαλύτερη ζημία.