Να είστε έτοιμοι να ψηφίσετε δυο φορές ήταν η παραίνεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε στελέχη της ΝΔ Κύπρου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας. Ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ, συνομίλησε με τα στελέχη του κόμματος και τους κάλεσε να βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα για να δώσουν την μάχη στο τέλος της 4ετίας.

Αυτό που ζήτησε επίσης είναι την αυτοδυναμία προκειμένου όπως τόνισε «η Ελλάδα να είναι αυτοδύναμη και όχι η ΝΔ».

Εξηγώντας τι εννοεί, ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση γιατί αυτό αποτελεί εγγύηση για την σταθερότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα στελέχη της ΝΔ Κύπρου

«Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Πολλοί έχετε τη δυνατότητα να ψηφίσετε από εδώ, να εγγραφείτε στη σχετική πλατφόρμα και να έχουμε για πρώτη φορά συμμετοχή Ελλήνων του εξωτερικού», είπε ο πρωθυπουργός στα στελέχη της ΝΔ.

Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να στηθούν δυο φορές κάλπες καθώς όπως σημείωσε οι πρώτες εκλογές θα γίνουν με ένα σύστημα (σ.σ. της απλής αναλογικής) που δρομολογεί αστάθεια και δεν προάγει σταθερότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα στελέχη της ΝΔ Κύπρου

Τέλος, ανακοίνωσε την στήριξή του στον υποψήφιο για την Προεδρία της Κύπρου, Αβέρωφ Νεοφύτου. Στην συνάντηση αυτή με τα στελέχη της ΝΔ στο νησί της Αφροδίτης παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ. Άλλωστε, όπως είπε ο πρωθυπουργός «είμαστε μέλη του ΕΛΚ και οι κεντροδεξιές δυνάμεις σε Ελλάδα και Κύπρο ήταν αυτές που πάντα έβγαζαν τα κάστανα από τη φωτιά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα στελέχη της ΝΔ Κύπρου