«Υπουργοί που θεωρούν ότι είναι όλα τέλεια και προκαλούν τον κόσμο να μην γκρινιάζει, πρωθυπουργός που καλεί τον κόσμο να δει τη ζωή… ολιστικά, οικονομικό επιτελείο που μοιάζει να ζει σε άλλη χώρα» με αυτά τα λόγια περιέγραψε την εικόνα των κυβερνητικών στελεχών ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο One Channel.

Και συνέχισε «Εμείς ζούμε σε αυτή τη χώρα, βλέπουμε τι αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Βλέπουμε τη τιμή στα βενζινάδικα, διαβάζουμε τα ρεπορτάζ της Deutsche Welle για το πόσο έχει η τιμή της βενζίνης στη Γερμανία και τη συγκρίνουμε με της Ελλάδας και τι απέδωσε στη Γερμανία η μείωση του φόρου στα καύσιμα, ενώ στην Ελλάδα δυστυχώς δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αντιγράψει τις πρακτικές Ευρωπαϊκών χωρών».

Κατά τον ίδιο, εκτός από τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρούν οι υπουργοί, παροιμιώδης είναι και η έλλειψη σοβαρότητας και η ασυνεννοησία που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, έτσι «τη μια φορά βγαίνουν οι υπουργοί και λένε τελείωσαν τα μέτρα και δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος, την άλλη διαβάζουμε ότι άνθησαν τα λεφτόδεντρα, βρέθηκαν χρήματα και θα υπάρχει και νέος δημοσιονομικός χώρος. Τη μια βγαίνουν οι Υπουργοί και λένε αν φθηνύνει η βενζίνη θα ευνοηθούν αυτοί που έχουν ακριβά αυτοκίνητα, την άλλη διαβάζουμε ότι μάλλον θα πάρουν κάποια μέτρα για την τιμή της βενζίνης».

Ο κ. Αλεξιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να προσέλθει σε ένα γόνιμο διάλογο με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, αλλά και με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα ώστε να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τους πολίτες της χώρας και αναφέρθηκε εκ νέου στην αναγκαιότητα υλοποίησης του μέτρου της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. «Ζητάμε μείωση του Ε.Φ.Κ. στα πρότυπα ενεργειών που κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεν ζητάμε κατάργηση του Ε.Φ.Κ. όπως παραπληροφορεί και παραπλανά τον λαό η Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ. Είναι από τις παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει το Δημόσιο για να μειώσει τον πληθωρισμό, ενώ στέλνει και σαφέστατο μήνυμα στην αγορά για ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τον έλεγχο των τιμών και την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Όσο καλά και αν πηγαίνει η Οικονομία, εάν έχουμε τέτοιους ρυθμούς πληθωρισμού θα έχουμε σοβαρότατα προβλήματα, γιατί εκτός των άλλων ο πληθωρισμός δημιουργεί προβλήματα ανταγωνιστικότητας στον τομέα του τουρισμού – σημαντικός τομέας για τους επόμενους μήνες – αλλά και στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων».

Μιλώντας γενικότερα για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δήλωσε βέβαιος ότι «αυτή η κυβέρνηση το μόνο το οποίο μπορεί να εγγυηθεί, είναι η χειροτέρευση των οικονομικών δεικτών για την πλειοψηφία των πολιτών. Κάποιοι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται, αλλά το ερώτημα είναι για ποιους; Γιατί όταν κάποιοι μιλούν για ανάπτυξη, πρέπει να δούμε τι σχέση έχει αυτό με τα νοικοκυριά, με τα χαμηλά, αλλά ειδικά με τα μεσαία στρώματα. Η πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα για τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι χειρότερη. Γνωρίζουν οι πολίτες, βλέπουν ότι τα εισοδήματά τους δεν φτάνουν για να μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, βλέπουν τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Η κυβέρνηση έδωσε ένα μεγάλο πακέτο στήριξης, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, αλλά θα απαντήσει κάποια στιγμή γιατί επέλεξε να το κάνει με γκρίζες και απαράδεκτες διαδικασίες, με απευθείας αναθέσεις, τις οποίες καταγγείλαμε στη Βουλή; Έχουμε καταθέσει ερωτήσεις, όχι μόνο εμείς, αλλά και άλλα κόμματα, για την απαράδεκτη διαχείριση του δημοσίου χρήματος όλη αυτή την περίοδο.».