Ο Κώστας Σκρέκας μίλησε σε εκδήλωση στη Πάτρα με αφορμή την έναρξη κατασκευής του έργου «Ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου χαμηλής και μέσης πίεσης» στην Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο και ανέφερε ότι πλέον πολλοί πολίτες στη Δυτική Ελλάδα θα έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο.

«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Δυτική Ελλάδα, διότι φέρνουμε ένα καθαρό και φθηνό καύσιμο, το φυσικό αέριο, σε πολίτες που μέχρι σήμερα δεν έχουν πρόσβαση. Ένα καύσιμο που διευκολύνει τη λειτουργία συστημάτων θέρμανσης και βοηθάει ιδιαίτερα την επιχειρηματικότητα και ειδικότερα τις παραγωγικές μονάδες. Έτσι οι επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας θα αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ώστε να μπορούν με ίσους όρους να ανταγωνίζονται άλλες επιχειρήσεις εντός και εκτός Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε για την ενεργειακή κρίση και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει παρεμβάσεις σε δύο άξονες» και εξήγησε: «Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με την διασφάλιση της επάρκειας ενεργειακού εφοδιασμού, δηλαδή να μην μείνει η Ελλάδα χωρίς καύσιμα και χωρίς ενέργεια». «Ο δεύτερος άξονας» είπε «αφορά την διασφάλιση προσιτών τιμών ενέργειας» και υπενθύμισε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ελλάδα δίνει επιδοτήσεις που αντιστοιχούν στο 1,5% με 2% του ΑΕΠ της χώρας, όταν η μέση στήριξη στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι 0,6% του ΑΕΠ των άλλων χωρών». Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «η Ελλάδα δίνει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αναλογικά με την οικονομία της και τον πληθυσμό της, για να στηρίξει και να προστατεύσει τα νοικοκυριά από την πραγματικά εκρηκτική ενεργειακή κρίση».