Αποφασισμένη να εφαρμόσει το σχέδιο για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια δηλώνει η κυβέρνηση. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «η κυβέρνηση επαναλαμβάνει κατηγορηματικά την αμετάκλητη απόφασή της να ολοκλήρωση του σχεδίου για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Ήδη έχουν προσληφθεί 400 άτομα και η εκπαίδευση ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου».

Τόνισε ακόμα ότι λύθηκε η εκκρεμότητα από το ΣτΕ. Και υπογράμμισε ότι ειδικά για το ΑΠΘ είναι δεδομένη και αμετάκλητη η απόφαση της κυβέρνησης να γίνει η βιβλιοθήκη. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τ νεολαία του ότι όχι μόνο δεν αντέδρασαν στα όσα έγιναν και είπε ότι είναι απαράδεκτο πως δεν βρήκαν μια καθαρή κουβέντα να καταδικάσουν το γεγονός. «Η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό της διοίκησης του ΑΠΘ», είπε.

Ερωτηθείς από το Newsbeast αν πρόκειται να επισπευσθεί η τοποθέτηση των πανεπιστημιακών αστυνομικών στα ΑΕΙ είπε ότι ισχύει το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί. «Τον Μάιο τελειώνει η εκπαίδευση και υλοποιείται το χρονοδιάγραμμα και σύντομα θα τους δούμε στα ΑΕΙ. Δεν υπάρχει περίπτωση οι νόμοι των συμμοριών να υπερισχύσουν των νόμων της δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.