O Άκης Τσοχατζόπουλος αναχώρησε μόνος του χθες από το Μόναχο για την Αθήνα με τη πτήση της Aegean (LH 5918) στις 17.45 τοπική. Ο τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατέφθασε τελευταίος στη Πύλη 40 του Terminal 2 ώστε να έχουν επιβιβαστεί όλοι οι επιβάτες της πτήσης και κατά συνέπεια να αποφύγει την οπτική επαφή με αυτούς.

Για κακή του τύχη όμως, η Πύλη δεν είχε ανοίξει και οι περισσότεροι επιβάτες που περίμεναν στην ουρά ήταν Έλληνες. Φυσικά ο τέως υπουργός δεν πέρασε απαρατήρητος και οι Έλληνες άνοιξαν μεταξύ τους πηγαδάκια ανταλλάσσοντας εκφράσεις «ούτε να τον φτύσεις δεν αξίζει», «να μας φέρει πίσω τα λεφτά μας» κλπ.

 Όταν άνοιξε η Πύλη, ο κ. Τσοχατζόπουλος παρέκαμψε επιδεικτικά την ουρά και επιβιβάστηκε στη θέση Business Class. Ωστόσο τα επικριτικά σχόλια από τους εξοργισμένους πολίτες συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια όλη της πτήσης κάνοντας μαρτύριο την πτήση της επιστροφής για τον τέως υπουργό. οι συνεπιβάτες του κ. Τσοχατζόπουλου δε σταμάτησαν ούτε στιγμή τις επικρίσεις και ήταν ιδιαίτερα οργισμένοι μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις ότι σε τραπεζικό λογαριασμό του Αντώνη Κάντα, πρώην αναπληρωτή Γεν. Διευθ. Εξοπλισμών του υπ. Εθνικής Άμυνας και συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου βρέθηκε έμβασμα που κατατέθηκε από τον Πρόδρομο Μαυρίδη (διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens Hellas).
Πάντως κρίνοντας από τις ελάχιστες αποσκευές του, το ταξίδι του κ. Τσοχατζόπουλου στο Μόναχο πρέπει να ήταν ιδιαίτερα σύντομο!