Η σημαία της Ουκρανίας κυμάτιζε σήμερα, Ημέρα της Ευρώπης, στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών μαζί με την ελληνική και αυτή της ΕΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό.

«Ανήμερα της Ημέρας της Ευρώπης, η οποία συμβολίζει την ειρήνη και την ευημερία, αναρτήσαμε σε συμπαράσταση προς τον ουκρανικό λαό, τη σημαία της Ουκρανίας στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών», σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως και η Προεδρία της Δημοκρατίας, θέλοντας να τιμήσει την Ημέρα της Ευρώπης, προέβη σε μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης, όπως είχε προαναγγελθεί και φωταγώγησε το Προεδρικό Μέγαρο με τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας, ο πόλεμος σε βάρος της οποίας κλείνει 75 ημέρες.

«Η φωταγώγηση αποτελεί ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό, που αγωνίζεται για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, το κράτος δικαίου και το δικαίωμα για αυτοδιάθεση, τις θεμελιώδεις αξίες του πολιτισμού μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η προεδρία.

Φωταγώγηση του Προεδρικού Μεγάρου με τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας