Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε αρκετές φορές στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το αν άνοιξε ο πρωθυπουργός θέμα κυβερνήσεων συνεργασίας. Όπως είπε, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της Άνοιξης του 2023 και στόχος της κυβέρνησης είναι η αυτοδυναμία.

«Η χώρα χρειάζεται σταθερές κυβερνήσεις για να απαντά αποτελεσματικά στις κρίσεις που υπάρχουν. Το καλύτερο μέσο για μια σταθερή κυβέρνηση είναι η αυτοδυναμία. Γι’ αυτό άλλωστε και η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε από την αρχή τον νόμο της απλής αναλογικής και άλλαξε τον εκλογικό νόμο με πλαίσιο που επιτρέπει στο πρώτο κόμμα, εφόσον έχει πολλές μονάδες από το δεύτερο να σχηματίσει μία κυβέρνηση που να εξασφαλίζει σταθερή διακυβέρνηση της χώρας», τόνισε.

Και συνέχισε: «Προφανώς και παραμένουμε σε αυτά τα χαρακτηριστικά από κει και πέρα ο κόσμος θα αξιολογήσει τα γεγονότα και θα διαμορφώσει τις συνθήκες με τις οποίες η χώρα θα προχωρήσει. Οι εκλογές, απέχουν παραπάνω από ένα χρόνο και μέχρι τότε το τοπίο θα είναι διαφορετικό από σήμερα. Όλα θα τα δούμε τότε».

Επίθεση Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση Κούλογλου για νέο «Δεν Πληρώνω»

«Δεν μου κάνει εντύπωση ότι όπως ο κ. Τσίπρας έτσι και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιος και απαράλλακτος με εκείνο που ζήσαμε την περασμένη δεκαετία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για την παρακίνηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου για ένα νέο κίνημα «δεν πληρώνω» για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Μίλησε για «κατασκευή μύθων και επικίνδυνες για την πορεία της χώρας συνταγές σε μια στιγμή που χρειάζεται σοβαρότητα, εφαρμόσιμες ιδέες, μετρημένη πολιτική για να αντιμετωπίσουμε μαζί με την κοινωνία αυτές τις τεράστιες δυσκολίες που φέρνει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Στέλιος Κούλογλου: Ζητά να συσταθεί κίνημα «Δεν Πληρώνω» για τους λογαριασμούς του ρεύματος

Υπέρ της δημιουργίας ενός νέου κινήματος «Δεν Πληρώνω» που θα αφορά τους λογαριασμούς του ρεύματος ζητάει να συσταθεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης και αναφερόμενος στην ακρίβεια που πλήττει την αγορά ενέργειας είπε χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος τρώει κάτι λογαριασμούς στο κεφάλι, απίστευτους. Θα έπρεπε να οργανωθεί ένα νέο κίνημα Δεν Πληρώνω, νομικά υποστηριγμένο με δικηγόρους, οι οποίοι να κοιτάξουν ξεχωριστά την κάθε σύμβαση και να υπάρξουν συνολικές προσφυγές, εναντίον των εταιρειών».

Λίγη ώρα πριν, είχε στραφεί για μια ακόμη φορά κατά του κόμματός του, λέγοντας πως δεν έχει καταφέρει ακόμη να διαμορφώσει μια εναλλακτική πρόταση, «μια πρόταση που θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει το σύστημα και να δώσει ελπίδα στους ανθρώπους. Η κατάσταση αυτή έχει διαμορφωθεί επειδή το κόμμα δεν συζητά τα προβλήματα που απασχολούν τον κόσμο» ήταν τα λόγια του.