Σε αντίθεση με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου ο οποίος δήλωσε ότι «με τα σημερινά δεδομένα δεν είμαστε πρώτο κόμμα» προσθέτοντας ότι τυχόν προσφυγή στις κάλπες τώρα, θα συνιστούσε τυχοδιωκτισμό αφού η χώρα θα έμενε ακυβέρνητη για δύο μήνες, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστος Γιαννούλης, σπεύδει να τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτο κόμμα, όποτε κι αν στηθούν οι κάλπες.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Action24 είπε πως «η προσφυγή στις κάλπες είναι εθνική ανάγκη, για να μπει ένα τέλος στην αδράνεια, την ανευθυνότητα και την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Και πρόσθεσε: «Σέβομαι τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ωστόσο είναι πεποίθηση μου πως υπό τις παρούσες συνθήκες η ελληνική κοινωνία πολύ δύσκολα δημοσκοπείται. Οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούν για παράδειγμα να καταγράψουν αξιόπιστα δύο μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων. Τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους ψηφοφόρους και τα δύο εκατομμύρια των πολιτών που στις τελευταίες εκλογές δεν προσήλθαν στις κάλπες. Προκλητική η ανοχή που έδειξε η κυβέρνηση στην αισχροκέρδεια σε όλα τα πεδία και κυρίως στο χώρο της ενέργειας».

Δείτε τα όσα είπε ο Χρήστος Γιαννούλης: