Στην Κωνσταντινούπολη θα βρίσκεται σήμερα Κυριακή 13 Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρική κατοικία (13:00 ώρα Ελλάδος) να ξεχωρίζει στο πρόγραμμά του.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο έρχεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που συνεχίζεται για 17η ημέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες, δήλωσε ότι «είναι επιβεβλημένη η συνάντηση με τον Ερντογάν γιατί αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις. Είναι λογικό να συνομιλούμε έτσι ώστε να μην προσθέτουμε και άλλες εστίες έντασης».

Σε κάθε περίπτωση, από την κυβέρνηση υπενθυμίζουν πως υπάρχουν θέματα και σημεία της λεγόμενης θετικής ατζέντας, τα οποία μπορούν να προχωρήσουν και να βελτιώσουν το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες προς όφελος των δύο λαών.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι (11:00), ενώ στις 16:15 θα συναντηθεί με την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.