Στη συνέντευξή του στον Alpha ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην Τουρκία αλλά και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για συνάντηση με τον Ερντογάν ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει πει πολλές φορές ότι δεν πρέπει να είναι είδηση η συνάντηση των πρωθυπουργών των δυο χωρών. «Πιστεύω ότι θα υπάρχει κοινή διάθεση να οργανωθεί μια τέτοια συνάντηση. Είμαστε και οι δυο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Δεν πιστεύω ότι θα λυθούν τα ζητήματα στα οποία διαφωνούμε αλλά θα μπορούσε να αποτελεί το έναυσμα για ένα κατέβασμα των τόνων ειδικά για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας να αναθεωρήσει την τακτική της», κατέληξε.

«Κανείς δεν μας βάζει κανένα μαχαίρι στο λαιμό. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν θα δεχθεί μύγα στο σπαθί της. Υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματά μας στον Έβρο. Σήκωσα τρία τηλέφωνα και ήρθαν εδώ οι επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ. Ήταν μια αλλαγή στάσης της Ευρώπης στα θέματα των συνόρων της ΕΕ. Είμαι ανοικτός σε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο πόσο μάλλον τώρα. Δεν θα έρθει ξαφνικά μια άνοιξη και θα έχουμε λύσει τις διαφορές μας. Μόνο χρήσιμες θα είναι οι συνομιλίες. Υπάρχει ανοικτή ατζέντα σε θέματα τουρισμού και οικονομίας. Υπάρχει μια θετική ατζέντα χωρίς να μπαίνουμε σε καθεστώς έντασης για τις διαφορές μας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.