Ερωτηθείς για τα ηχητικά ντοκουμέντα που δημοσιοποιήθηκαν χθες και τις καταγγελίες Βγενόπουλου για την πρώην πρωθυπουργό κα Θάνου, ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Το ηχητικό ντοκουμέντο ήταν συγκλονιστικό. Αν όλα αυτά αληθεύουν είναι ανατριχιαστικά περιστατικά και συγκροτούν θλιβερή εικόνα για την εποχή εκείνη όσον αφορά μάλιστα ανώτατους δικαστικούς που είχαν σχέση με τον πυρήνα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτονόητο ότι η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει αν υπήρξε τέτοια κατάχρηση εξουσίας από δικαστικούς που έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο».

Ξανθόπουλος (τομεάρχης Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ): Δεν ευσταθούν όσα ακούγονται στην κασέτα

«Δεν έχει λόγο να επανέρχεται το θέμα στη δημόσια συζήτηση» τόνισε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος μιλώντας πριν από λίγη ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής και αναφερόμενος στο θέμα που έχει ανακύψει με το ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και από το οποίο φέρεται να προκύπτει εκβιασμός που κατήγγειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. Όπως είπε, δεν ευσταθούν όσο ακούγονται στο ηχητικό απόσπασμα για την Βασιλική Θάνου και δεν προσφέρονται για πολιτικά συμπεράσματα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οχυρώνεται πίσω από την κασέτα.

Ειδικότερα, ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε πως «εμφανίζεται ηχητικό απόσπασμα όπου η Δ.Μ. ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τη τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ζητά ενίσχυση για λογαριασμό της σε «βιβλία». Δεν έχει λόγο να επανέρχεται δημόσια συζήτηση σε ζητήματα που δεν ευσταθούν και δεν προσφέρονται για πολιτικά συμπεράσματα! Η πανδημία είναι κυρίαρχη, η ακρίβεια καλπάζει, η ενεργειακή φτώχεια καραδοκεί η κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από κασέτα και το ΠΑΣΟΚ ζητά εξηγήσεις. Ο Φρουζής παραπέμπεται για ξέπλυμα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε ότι πρέπει να γίνει αγωγή για αποζημίωση χώρας, η κυβέρνηση κωλυσιεργεί και δεν διεκδικεί αυτά που πρέπει».