Αναφορά στην φράση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα ότι «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός» αλλά και γενικότερα στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όσες συμφωνίες έχουν έρθει στην Βουλή, έκανε ο πρωθυπουργός.

«Μου έκανε εντύπωση είπε η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Λέτε ναι στις Belharra και τις τορπίλες, όχι στα Rafale που είχατε υπερψηφίσει ενώ ειχατε καταψηφίσει την αμυντική συμφωνια με την Γαλλία τα βάζετε σε ενα κοινοβουλευτικό μίξερ και καταλήγετε στο παρών. Και διερωτήθηκε: «Είναι υπαύθυνη στάση αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή;», αναρωτήθηκε.

Για τον Γιώργο Τσίπρα είπε: «Καταψηφίσατε την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, τις αμυντικές δαπάνες, τις οριοθετήσεις θαλασσίων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο. Όλα δηλαδή όσα χαιρέτισαν οι Έλληνες. Και μιας και είστε στην αίθουσα καλό θα ήταν να δώσετε μια διευκρίνιση γι’ αυτό που άκουσα από τον Γιώργο Τσίπρα ότι, «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι έτσι; Γι αυτή την παράταξη η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός. Εκτός αν εννοούσατε κάτι διαφορετικό οπότε θα έχει την ευκαιρία ο εξάδερφός σας να διορθώσει αυτή την λεκτική αστοχία».