Η Δόμνα Μιχαηλίδου πρόκειται το επόμενο χρονικό διάστημα να εντείνει τις δράσεις που αφορούν την εύρεση στέγης για τους αστέγους. Η υφυπουργός θα πραγματοποιήσει πιο συχνές επισκέψεις σε χώρους που ζουν άστεγοι το προσεχές διάστημα, ώστε να βρει λύση για το πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας ψάχνει τρόπους μεγαλύτερης μέριμνας έναντι των αστέγων, αφού η αρμόδια υφυπουργός επιδιώκει να καταπολεμήσει το φαινόμενο ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν που να μείνουν και να κοιμηθούν τα βράδια με αποτέλεσμα να περνούν τις νύχτες τους σε παγκάκια, οικοδομές, στοές εμπορικών κέντρων και όπου αλλού μπορούν να προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες και τους κινδύνους που κρύβει η έκθεσή τους.

Έτσι, η κ. Μιχαηλίδου θα εντείνει τις επισκέψεις σύμφωνα με πληροφορίες σε δομές πρόνοιας και ιδρύματα αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση γι’ αυτούς τους ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται, ότι η Δόμνα Μιχαηλίδου με την ομάδα street work του Δήμου Αθηναίων πρόσφερε τρόφιμα και κουβέρτες σε άστεγους, λίγες μέρες πριν την κακοκαιρία «Ελπίδα».

Σημειώνεται, πως αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός που φιλοξενείται σε δομές πρόνοιας αστέγων ανέρχεται στα 630 άτομα, ενώ 76 ακόμα βρίσκονται σε διαδικασία εισαγωγής σε αυτές.