Από τον Σεπτέμβριο του 2021 όταν ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για την ΔΕΘ έχουν αλλάξει αρκετά. Τα εμβληματικά έργα που ήδη «τρέχουν» για την πόλη έχουν σημειώσει πρόοδο και αυτό θέλει να αναδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μέσα σε λίγες ώρες θα κάνει έξι διαφορετικούς σταθμούς θέλοντας με στοχευμένες κινήσεις να αναδείξει την αναπτυξιακή ατζέντα της κυβέρνησής του.

Από το πρωί που θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα κάνει μια πρώτη στάση σε μια εξαγωγική εταιρεία πρότυπο για πολλούς λόγους. Η εταιρεία κατασκευής διχτυών ΔΙΟΠΑΣ με έδρα τη Νέα Μηχανιώνα, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση αφού επενδύει στην καινοτομία αλλά και εξάγει τα δίχτυα της σε όλο τον κόσμο.

Μια εταιρεία η οποία σε αγαστή συνεργασία με επιστημονικούς φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το ΕΚΕΤΑ και το ΑΠΘ φροντίζει να δημιουργεί καινοτόμα προϊόντα όπως τα αλεξίσφαιρα δίχτυα που οδηγούν σε μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και τα δίχτυα-ύφαλοι για την προστασία και διπλασιασμό των ιχθυοπληθυσμών στην θάλασσα.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα από την επίσκεψή του στην εταιρεία αυτή θα είναι εκτός από την στήριξη της επιχειρηματικότητας και η στήριξη της γυναικείας απασχόλησης καθώς στην ΔΙΟΠΑΣ το 70% των απασχολούμενων είναι γυναίκες.

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Σχολή Δικαστών της Θεσσαλονίκης. Θα παραστεί στην ορκωμοσία της νέας σειράς δικαστώνστέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην προσήλωση και την σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην δικαιοσύνη και τον τρόπο απονομής της. Στην ομιλία που θα απευθύνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε απολογισμό των πεπραγμένων του στον τομέα αυτόν με τον οποίο έχει έρθει σε ανοικτή σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση. Άλλωστε, ένα από τα στοιχήματά του είναι η επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης αλλά και ο εκσυγχρονισμός της σε όλα τα επίπεδα.

Το Στρατόπεδο του Παύλου Μελά θα είναι ο επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού. Ένα έργο σε εξέλιξη για την δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου που θα στεγάζει μουσεία και θα αναβαθμίσει σημαντικά την εικόνα της περιοχής. Για το συγκεκριμένο έργο ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει αναφορά στην ομιλία του στην ΔΕΘ.

Η γέφυρα του Αλιάκμονα θα είναι ο τέταρτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού. Η γέφυρα που σχεδόν έχει κλείσει τα 50, η μεγαλύτερη γέφυρα του ΠΑΘΕ, αναβαθμίζεται και το λίφτινγκ που θα υποστεί θα αναδείξει το μεγαλείο της.

Έργο υποδομής και στην επόμενη στάση του πρωθυπουργού στο λιμάνι της πόλης. Τα έργα έχουν να κάνουν με την σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα με την υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή και την οδική σύνδεση με την ΠΑΘΕ.

Λίγο πριν αναχωρήσει από την πόλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αφιερώσει χρόνο και στα εσωκομματικά. Θα συναντήσει βουλευτές και κομματικά στελέχη, κάποια από τα οποία θα δει για πρώτη φορά. Η επαφή με την βάση κρίνεται απαραίτητη την στιγμή που έχουμε ήδη μπει σε προεκλογική περίοδο. Και όπως τονίζουν κυβερνητικά αλλά και κομματικά στελέχη το 2023 δεν είναι πλέον πολύ μακριά.