Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα που εκπροσωπεί, επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση τολμά να μιλά για επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας; Όταν η Ελλάδα, το τελευταίο πεντάμηνο, είναι πρώτη σε νεκρούς στην Ευρώπη, και τρίτη στον κόσμο», είπε και συνέχισε: «Αντί να κάνετε αυτά που σας προτείναμε, ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε στα 60 και 80 ευρώ τα τεστ για να “κονομάνε” τα ιδιωτικά κέντρα όταν τα νοσοκομεία προμηθεύονται τα αντιδραστήρια με 7-8 ευρώ».

Επίσης επιτέθηκε στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία «δεν είδε» τα επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ και την αυξημένη επιχορήγηση κατά πέντε εκατομμύρια ευρώ στο Νοσοκομείο Σωτηρία όπου υπηρετούσε.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ρώτησε εάν ο Μένιος Φουρθιώτης πληρώθηκε από το πρόγραμμα Συνεργασία, αφού έφυγε ο τότε υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, ρώτησε εάν το ίδιο πρόσωπο πληρώθηκε από το πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής.

Με αφορμή τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας, ο κ. Πολάκης είπε ότι το επιτελικό κράτος θάφτηκε στο χιόνι, τις πυρκαγιές και την πανδημία: «Δεν είναι επιτελικό το κράτος σας, αλλά μηχανισμός που έφτιαξε ο Μητσοτάκης για να μαζεύει το χρήμα και να ελέγχει σε ποιους θα το δίνει, γι’ αυτό θα πέσετε με κρότο».