Εξηγήσεις από αστυνομικούς που είχαν αποκλείσει τη Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος των λουλουδάδικων και δεν επέτρεψαν να περάσει από το σημείο πορεία της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας πως δική της εντολή είναι η Βουλή να είναι ανοιχτή σε πολίτες που διαμαρτύρονται.

Η πορεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) βρέθηκε στο σημείο, προερχόμενη από το υπουργείο Υγείας με σκοπό να φτάσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συνάντηση όμως τις κλούβες της αστυνομίας, που είχαν αποκλείσει τον δρόμο.

Μετά από μια αψιμαχία με τους αστυνομικούς οι διαδηλωτές αποχώρησαν. Λίγη ώρα αργότερα, εμφανίστηκε στο σημείο η πρόεδρος της Βουλής, η οποία απευθυνόμενη σε αστυνομικό είπε πως δέχτηκε καταγγελίες ότι δεν επέτρεψαν στην πορεία να περάσει.

«Έχω δώσει εντολή οι κόσμος να περνάει. Εγώ έχω δώσει εντολή η Βουλή να είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να περάσει και να διαμαρτυρηθεί. Για ποιον λόγο έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση;», διερωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου, για να πάρει την απάντηση: «Εγώ έχω πάρει εντολές από το κέντρο επιχειρήσεων».

«Δεν έχετε το δικαίωμα να αποκλείσετε την πρόσβαση στη Βουλή», συνέχισε η πρόεδρος.

«Αυτές τις εντολές έχω πάρει», ανταπάντησε ο αστυνομικός. «Η δική μου εντολή είναι η Βουλή να είναι ανοιχτή», επέμεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Βίντεο-Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος