Κριτική στη κυβέρνηση για τους χειρισμούς της ασκούν στελέχη του Ποταμιού σε παρεμβάσεις τους σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ζητώντας παράλληλα συνεννόηση της κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές.

«Εκτιμώ πράγματι ότι βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία, αμφισβητώ όμως ότι θα είναι καλή» ανέφερε ο Σπύρος Λυκούδης στο ραδιόφωνο του Alpha, συμπληρώνοντας πως «χάθηκε πολύτιμος χρόνος και υπήρξαν κακές διαπραγματευτικές κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης». «Θα είναι λοιπόν δύσκολη η συμφωνία, αλλά θα έρθει. Γιατί πιστεύω ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί να οδηγήσει τον εαυτό της και τη χώρα σε αυτοκτονία. Για εμένα προτιμητέα, η έστω και δύσκολη συμφωνία, παρά η μη συμφωνία που σημαίνει ρήξη και ολική καταστροφή», προσέθεσε ο κ. Λυκούδης, σημειώνοντας ότι θεωρεί «αναγκαία την προσπάθεια για ένα κοινό μέτωπο και έπρεπε ήδη ο πρωθυπουργός να το έχει κάνει».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η παρατεταμένη αβεβαιότητα, που για άλλους είναι σκληρή διαπραγμάτευση και για άλλους επικοινωνιακή διαχείριση, έχει κάνει μεγάλη ζημιά, και είναι το μεγαλύτερο υφεσιακό μέτρο που δεν θέλουμε ουσιαστικά να πάρουμε».

Την ίδια ώρα στο Mega, ο Στρατής Μούγερ δήλωσε ότι εάν η συμφωνία είχε γίνει εγκαίρως θα ήταν καλύτερες οι συνθήκες. «Όταν έχεις 18 μέλη του Eurogroup εναντίον σου λόγω των κινήσεων σου είναι λογικό να μιλάμε για δυσμενείς συνθήκες. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία βαθιά ύφεση και είναι υπευθυνότητα της κυβέρνησης λόγω του τρόπου διαπραγμάτευσης», ανέφερε.