Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ, Κώστα Καραγκούνη στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα του συνεδρίου του Economist. Ο κ. Καραγκούνης έκανε λόγο για «ψέματα του κ. Τσίπρα, που αδυνατεί να τα πιστέψει ακόμα και ο ίδιος» ενώ ανέφερε πως μόνος του παγιδεύτηκε αφού «ο ίδιος έσυρε τη χώρα σε εκλογές, και ο ίδιος αποδείχτηκε ανέτοιμος να κυβερνήσει».

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωση του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας «το άγχος του κ. Τσίπρα να πείσει τους δικούς του είναι μεγάλο. Μιλάει για παγίδευση από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ποιος άραγε τον παγίδευσε, όταν ο ίδιος έσυρε τη χώρα σε εκλογές, και όταν ο ίδιος αποδείχτηκε ανέτοιμος να κυβερνήσει;Μιλάει για πλεονάσματα, όταν η κυβέρνησή του έχει κάνει στάση πληρωμών. Μιλάει για “κόκκινες γραμμές” σε μισθούς και συντάξεις, όταν διακινδυνεύει κάθε μήνα να μην πληρωθούν ούτε οι μισθοί ούτε οι συντάξεις».

Συμπλήρωσε μάλιστα στην ανακοίνωσή του «τολμάει να αναφέρει ότι βρήκε άδεια ταμεία όταν μέχρι σήμερα από αυτά τα ταμεία πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Και ας μην κάνει προβλέψεις για ανάπτυξη, διότι τα πρώτα σημάδια ύφεσης τα ζει με επώδυνο τρόπο η αγορά. Αμφιβάλλουμε αν και ο ίδιος, πια, πιστεύει τα ψέματά του».