Αντιδράσεις προκαλεί σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, που σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών οφείλεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

«Το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι η πληρωμή των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνει σήμερα με δυο μέρες καθυστέρηση που την απέδωσε πάλι σε τεχνικό πρόβλημα (ΔΙΑΣ)» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Και πρόσθεσε: Το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε ότι η πληρωμή των εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνει σήμερα με δυο μέρες καθυστέρηση που την απέδωσε πάλι σε τεχνικό πρόβλημα (ΔΙΑΣ).

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία πως ο κ Μάρδας θα έβρισκε τα λεφτά αφού σε 1 ώρα είχε βρει στο δρόμο € 400 εκ, αλλά δε χρειάζονται τόσα ψέματα.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και τρεις μήνες ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν πληρώνει ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ κοκ ούτε καν τα οδοιπορικά των εργαζομένων για ελέγχους προκειμένου να πληρωθούν οι αγρότες γιατί πολύ απλά τα λεφτά και του ΟΠΕΚΕΠΕ έγιναν repos όπως τα λεφτά των Αγροτών στον ΕΛΓΑ, όπως κ όλων των φορέων του Δημοσίου. Τέτοια επεισόδια θα συμβαίνουν καθημερινά από την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξε την εσωτερική στάση πληρωμών κ το “δελτίο” σε μισθούς κ συντάξεις.

Όλοι καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, όλοι φοβούνται και ανησυχούν εκτός από την Κυβέρνηση που βρίσκεται στο δικό της κόσμο. Το συμπέρασμα είναι απλό κ καθαρό. Δε φταίει…ο Δίας, η Νιρβάνα φταίει!».

Αραμπατζή: Ολόκληρη η κοινωνία είδε αποσβολωμένη την πρώτη στάση πληρωμών

Αντιδράσεις ήρθαν και από την υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

«Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία “έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου” για τις δραματικές επιπτώσεις, που θα επιφέρει η δέσμευση των αποθεματικών των Οργανισμών, των ασφαλιστικών ταμείων και των Δήμων από την “πρώτη φορά αριστερά” Κυβέρνηση.

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι, η διήμερη καθυστέρηση της καταβολής, τόσο της μισθοδοσίας των 630 εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία ήταν κανονικά προγραμματισμένη για τις 13/05/2015, όσο και της καταβολής των εργοδοτικών εισφορών τους, ήταν ένα μαύρο μαντάτο για τον Οργανισμό, που πρώτος έδωσε τα αποθεματικά του, ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Οι 800.000 και πλέον Έλληνες παραγωγοί, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, αλλά και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία είδαν αποσβολωμένοι την πρώτη στάση πληρωμών μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών εξαιτίας των επικίνδυνων πειραματισμών και ερασιτεχνισμών της Κυβέρνησης, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στα βράχια» ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

TAGS