Για αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρήσει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα γίνουν ελιγμοί «αλλά τον βασικό κορμό των δεσμεύσεών σου δεν τον ακυρώνεις» και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνηθεί κάτι που θα αναιρεί τις προγραμματικές δεσμεύσεις, σε ότι αφορά βασικά ζητήματα, όπως μισθούς συντάξεις.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα δρομολογήσει την προεκλογική της δέσμευση για ΕΝΦΙΑ και τόνισε ότι βασικός στόχος είναι να μειωθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

Για τη διαπραγμάτευση είπε ότι δεν υπάρχει συμφωνία σε σημεία που είναι «κόκκινες» γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και είπε πως: «Οι συντάξεις δεν πρέπει να μειωθούν, δεν αντέχει ο λαός. Ας επιμένουν οι δανειστές, εμείς τον λαό δεν τον εξοντώνουμε».

Για το ζήτημα της 13ης σύνταξης, ο κ. Στρατούλης απάντησε: «Έχουμε συγκεκριμένη δέσμευση, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να την τηρήσουμε» και επισήμανε ότι όσοι παίρνουν από 700 και κάτω θα πάρουν 13η σύνταξη.